גבינת אגוזים טבעונית ללא גלוטן תהייה נפלאה לטבעונים במשפחה שלכם. תכינו להם ליד קרקרים או לחמים וגם להם יש גבינה נהדרת.
בואו לאינסטגרם שלי טעים שם –
האינסטגרם של סוויטדולי
.קלות ההכנה של הגבינה נהדרת. בעבר הכנתי ממרח גבינת קשיו שמכינים בבית, הדבר היחיד שהיה צריך להתכונן אליו, להשרות את הקשיו לילה לפני במים. עם האגוזים לא השרתי כלום. שמים את כל המצרכים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת משחה אחידה. אני השתמשתי בנינג'ה וזה עבד אש. ככה נראית הגבינה שלנו אחרי הטחינה. שמתי אותה בחיתול, אתם יכולים להשתמש בבד דק אם יש לכם.
אחרי שהעיסה מוכנה תעבירו אותה לחיתול או תחבושות גאזה ותסחטו. לסחוט אני מתכוונת לעשות כדור ולסחוט היטב להוציא את כל הנוזלים. ויצאו נוזלים. אחרי שסחטתם, תעשו חבילה מהגבינה שתוך החיתול ותשימו לילה במקרר עם מסננת.
למחרת, פותחים את החיתול ויש לכם גבינה נפלאה. היא רכה מאד מאד,
מלאה בטעמים. השום והמלח עושים את העבודה וטעם הגבינה נהדר.
אני ממליצה להרטיב את הידיים זה עוזר ליצור ממנה עיגול יפה.
תצרו צורה יפה ולמקרר. ניתן להכין אותה כחמישה ימים לפני ההגשה.
אפשר כמובן להוסיף עוד טעמים לגבינה עצמה
אפשר להוסיף זיתים, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול
ויש לכם יופי של ממרחים בטעמים.
כמובן שהייתי חייבת לטעום, היא מלאת טעמים ונהדרת.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן 82– מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים מתכונים לשבועות?
מתכונים לשבועות
גבינת אגוזים טבעונית ללא גלוטן
גבינת אגוזים טבעונית ללא גלוטן
סוויט דוליIngredients
- 150 גרם אגוזי מלך
- חצי כוס מים
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון סחוט
- 1 כפית מלח
- 1 שן שום
Instructions
- שמים את כל המצרכים במעבד מזון וטוחנים עד שכל המצרכים הופכים למשחה אחידה
- שמים בד חיתול בקערה ומעבירים את התערובת לחיתול
- סוחטים היטב את המים מהגבינה
- לוחצים על כדור הגבינה שבחיתול וסוחטים היטב את המים
- מעבירים למסננת עם קערה מתחת ללילה במקרר
- למחרת פותחים ויש לנו גבינה נהדרת.
- ניתן להוסיף טעמים לגבינה שלנו, אפשר עגבניות מיובשות, זיתים, עשבי תיבול, מה שאוהבים.
- חג שמח!