סוטלץ' קינוח אורז עם חלב
אין שבועות בלי סוטלץ'.
בתור אחת שגדלה במשפחה סלוניקאית/יוונית אין דבר כזה חג שבועות בלי סוטלץ'. הטורקים מכנים אותו קאזאן דיבי אבל אצלנו סוטלץ' זו מילת הקסם.
בשביל אלה שאינם מהתפוצה אספר שסוטלץ' זהו אורז טחון המבושל בחלב.
אצלנו מכינים את הסוטלץ' ב"טאסין" של נונה שזו תבנית מאלומיניום מלפני המון שנים.
לכבוד שבועות הכנתי השנה גם סרטון איך מכינים את סוטלץ' קינוח אורז עם חלב- האושר!
אחרי שעומדים בסבלנות רבה ומערבבים כדי שהסוטלץ' לא ישרף והעיסה מסמיכה,
שורפים סוכר ב"טאסין" של נונה, שופכים את הנוזל המבעבע
שומעים פסססססס כזה שמשתגעים מהרעש
ומבשלים עד שהתחתית נעשית שרופה
וצבעי הקרמל מבעבעים מלמטה ומתערבבים עם הצבע הלבן.
אני עצמי ובשרי וסוויט דוּלי
אוכלים עם כפית ישר מהטאסין
אבל בשבילכם צלמתי בצלחת.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
אין ספק, סוטלץ' קינוח אורז עם חלב הוא מאכל נוסטלגי.
את תמונת הסוטלץ' פרסמתי עם ברכה לחג ולא תארתי לעצמי
שב-2 בצהרים עוד לפני החג מישהו ירצה מתכון.
והיתה לי הפתעה נהדרת.
קודם כל אבישג שלחה את התמונה הזאת
הסוטלץ' שקבלה מחיה וייסה
שקבלה את הטאסין שלה בטח
מאמא שלה אלזה חנוכה ז"ל
דודתי האהובה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו91 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
רותם ליברזון שלחה את זה:
והנה תגובה מהיום – 13.5.2017(:
אין ספק סוטלץ' הוא מאכל נוסטלגי שמעורר זכרונות אצל הרבה אנשים.
מחפשים מוצרי מטבח עם משלוח עד הבית?
בחנות של סוויט דולי תמצאו כאן
רק לוחצים כאן
החנות של סוויט דולי
האהבה שלי זה לשמח אנשים
חג שמח חברימים יקרים שלי!
כן. אנחנו משפחה יסודית.
מנקים תבנית עד היסוד(:
עוד מתכונים לשבועות תוכלו למצוא כאן –
ועוד מתכונים לעוגות גבינה
רק ללחוץ כאן – עוגות גבינה
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
ואם אתם רוצים גירסה אפויה בתנור לסוטלץ' אתם מוזמנים לבלוג הנהדר של ויקי סוטלץ' – טעמים מקצה העולם שם הכינה את הסוטלץ' אפוי וגם ראיינה אותי.
סוטלץ' קינוח אורז עם חלב
סוטלץ' קינוח אורז עם חלב
סוויט דוליIngredients
- 1 ליטר חלב
- 1 כוס אורז טחון
- 1 כוס סוכר
Instructions
- שוטפים את האורז, מייבשים אותו וטוחנים אותו דק דק
- שמים בסיר חלב, אורז טחון וסוכר, מביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה להנמיך את האש ולבשל על אש קטנה עד שמסמיך
- חשוב מאד לא לעזוב את האורז לבד וכל הזמן לבחוש עד שמסמיך
- לאחר שהתבשיל מוכן מכבים את האש ומניחים לכמה דקות בצד
- בטאסין או תבנית להמיס שתי כפות סוכר עד שנוצר קרמל
- לאחר שהקרמל מוכן שופכים את הדייסה שבסיר השני ושומעים פסססס כזה שאתם משתגעים,
- לבשל כחצי שעה על אש נמוכה. לא לערבב
- אין לבחוש יותר. מדי פעם יש לסובב את התבנית שלא תישרף
- אחרי שהסוכר טיפה עלה למעלה תורידו מהאש ותקררו במקרר
- אצלנו אוכלים את זה קר ורבים מי יקבל את השרוף. טעים אש!!