מתכון לקרפצ'יו קלאסי כמו במסעדות שמכינים בבית וקל הכנה וכל כך טעים ואני משתגעת עליו.
הקרפצ'יו זו בעצם פרוסת בשר נא דקה מאד מאד מאד, שמתבלים אותה תיבול עדין והתבלינים שנספגים בבשר נותנים לה את הטעם. מנה נפלאה לקיץ, שתפתיע את האורחים שלכם במיוחד שכל כך קל להכין אותה.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויט
החתן השבדי שלי הכין כמה פעמים קרפצ'יו ולעיתים הוא מגיש לנו עם חריף ולפעמים לא, תלוי מה אנשים אוהבים. הנוסח הקלאסי שמפזרים על הקרפצ'יו פרוסות דקות של פרמז'ן אבל אנחנו מעדיפים בלי וגם ככה הקרפצ'יו נהדר. אוכלים עם פרוסות טוסט או קרקרים והאמת גם עם לחם טרי זה נהדר.
הנה כמה טריקים איך מכינים קרפצ'יו מושלם.
הולכים לקצב ומבקשים בשר מסוג סינטה, פילה, אנטריקוט או שייטל ללא שומן. שהקצב יחתוך לכם את החתיכות דק כמו נייר. אם לא, תעשו את זה בבית עם סכין חד. פרוסות דקות דקות דקות.
יוצקים על הבשר שמן זית, חומץ בלסמי או לימון סחוט, מלח, פלפל שחור ואפשר לפזר כמובן מה שאוהבים כמו פרוסות דקות של פלפל אדום חריף או אם תרצו גם שום קצוץ דק.
החתן שלי בדרך כלל חותך את הבשר, מניח את יריעות הבשר בין שני ניירות אפייה או ניילון נצמד, ואז דופק אותו שיהיה ממש ממש דק. יוצקים ראשית את החומץ הבלסמי ורק לאחר מכן את השמן, כדי שהחומץ יעשה את העבודה.
הכי חשוב – אחרי שאתם מתבלים ונותנים לבשר לנוח, תטעמו לוודא שהבשר ספג את הטעמים. מכינים את הבשר סמוך לזמן ההגשה ולא שעות לפני כדי שלא יאבד מטריותו.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן82– מתכונים לווטצ'אפ
עוד מתכונים לבשר תמצאו כאן
מתכונים לבשר
מחפשים עוד מתכונים לבשר?
מתכונים לבשר
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
עוד גירסה להגשת הקרפצ'יו
אני המלצתי לכם על 200 גרם בשר, אפשר יותר אפשר פחות, מה שאתם אוהבים
עם החומץ הבלסמי והשמן תתחילו עם כף תראו שלא מספיק תוסיפו עוד,
ככה בנוגע גם לשאר התבלינים. בתיאבון!
מתכון לקרפצ'יו קלאסי כמו במסעדות
מתכון לקרפצ'יו קלאסי כמו במסעדות
סוויט דוליIngredients
- 200 גרם בשר ללא שומן
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כף שמן זית
- רבע כפית מלח גס
- רבע כפית פלפל שחור גרוס
אפשרויות לפיזור מעל
- עלי רוקט
- פרוסות פלפל אדום חריף
Instructions
- חותכים את הבשר לפרוסות דקות
- מניחים את הבשר על ניילון נצמד, שמים על הבשר עוד ניילון נצמד
- ועם פטיש שניצלים דופקים את הבשר בעדינות ומשטחים אותו
- מסירים את הניילון ומעבירים את הבשר לצלחת
- יוצקים את החומץ הבלסמי
- יוצקים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל
- ואם אוהבים את כל היתר ומגישים. בתיאבון