גאלט שזיפים קייצי בעשרים דקות, עוד עוגת קיץ נהדרת, עם בצק פריך והמון שזיפים. אבל בעצם מה זה גאלט? גאלט דומה לטורט אבל הוא מאפה מהמטבח הצרפתי, שהוא לא ממש מסודר, הכיסוי של הבצק, בצק פריך שמקפלים בצורה חופשית עם פירות בתוך הבצק.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
בדרך כלל מכינים גאלט משכבת בצק פריך ומלית פירות כמו משמשים, אפרסים, שזיפים, כל מה שאוהבים. אפשר כמובן גם למלא במליות מלוחות.
הפעם, לכבוד הקיץ, הכנתי גאלט השזיפים עם בצק פריך של שימרית, שתמיד מוכן במקרר. מוציאים מהמקרר והיידה לעבודה. לא צריך לטרוח להכין בצק פריך, לקרר אותו, לחכות, נאדה. פותחים מקרר והבצק שלנו מוכן לעבודה.
עוד יתרון נהדר, הבצק מגיע עם נייר אפייה, מניחים את הנייר אפייה על התבנית, ומכינים את העוגה שלנו על התבנית עם הנייר ישר לאפייה.
יש לכם במקרר המון שזיפים שחורים מיובשים? היידה בואו תכינו ריבת שזיפים פובדיל מ ש ג ע ת!! שאיתה הכנתי את העוגה שלנו ופה יש מתכון – ריבת פובידל משזיפים שחורים מיובשים
לא הכנתם? אין שום בעיה, אפשר להשתמש בכל ריבה שתרצו שיש בבית.
אחרי שמורחים ריבה על הבצק, עורמים שכבות של שזיפים על הריבה
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ כל יום זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו83 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מקפלים את הבצק על השזיפים, הנייר מאד עוזר לכיסוי השזיפים, קל קל ונהדר להכנה
עוד מתכונים נהדרים תמצאו כאן
מתכונים לעוגות עם פירות
המושלמת יצאה מהתנור
תראו את העושר של הגאלט עם השזיפים, פשוט נהדר
גאלט שזיפים קייצי בעשרים דקות
הפוסט בשיתוף "שימרית"
גאלט שזיפים קייצי בעשרים דקות
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה בצק פריך שימרית
- 5 שזיפים
- 1 שקית סוכר וניל
- 4 כפות ריבת שזיפים
Instructions
- מוציאים את הבצק, פותחים ומניחים בתבנית אפייה עם נייר האפייה
- את השזיפים שוטפים וחותכים לפרוסות ואחרי זה לפסים, שמים בקערה
- מפזרים על השזיפים אבקת סוכר וניל ו-2 כפות ריבת משמש
- מערבבים את השזיפים הכל ביחד לבלילה אחידה
- על הבצק מורחים ריבת שזיפים
- מפזרים על הבצק את תערובת השזיפים ומשאירים רווח בין השזיפים ולבצק, כדי שנוכל לקפל את הבצק
- מקפלים צד אחד על הבצק וככה מקפלים את כל חלקי הבצק על השזיפים
- מהדקים את שולי הבצק כדי שהבצק לא יפרד
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים כעשרים דקות עד שהבצק משחים
- מוציאים, מפזרים אבקת סוכר ויש לכם גאלט מושלם לקיץ.