עוגיות אלפחורס שקים הי"ד אהבה. קים הייתה קצינה במג"ב ומפקדת ביחידת הסיירות במג"ב, סיכלה פיגועים והצילה חיי אדם רבים בגופה. קים היפהפייה, נרצחה בעת שבילתה עם חברתה רז מזרחי ז״ל במסיבת נובה ברעים במתקפת הטרור ב 7.10.23.
בת 22 בנופלה, הותירה אחריה הורים ו-2 אחים.
קים היתה ידועה כילדה שהיא לביאה. אהבה מאד נמרים ואפילו בחדרה תלויה תמונה גדולה של צ'יטה, עם אש בעיניים. כך היתה קים, עם אש שבוערת בעיניים.
לקים היה משפט שתמיד אהבה להזכיר לחניכים שלה שהכשירה ללוחמים "החיה שבי רק ישנה, היא לא מתה".
משפחתה משתפת "אנחנו בטוחים שקים רק ישנה אבל הרוח שלה חיה. האש בעיניים והלביאה שנמצאת עמוק בתוכה תמשיך ללוות אותנו בכל דקה ושנייה ביום".
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
עוד מילדותה, קים אהבה מאוד להכין ולאכול עוגיות אלפחורס, עוגיות האלפחורס שלה תמיד היו הכי טעימות, ותמיד כולם ביקשו את המתכון. מיתר, בת דודתה מספרת ״כשקים עדיין הייתה מוגדרת כנעדרת, הכנו עבורה אלפחורס עם המתכון שלה, ששלחה לנו בעבר, כדי כשתחזור היא תוכל לאכול את מה שהיא הכי אוהבת. בשבילנו זו הייתה תקווה. כך יכולנו להיאחז במשהו, שקים תכף חוזרת אלינו. כך האמנו״. לזכרה של קים הכנתי את האלפחורס.
כמה כללים כדי שתוכלו להכין את העוגיות בקלות. עוגיית אלפחורס, עוגייה דרום אמריקאית שמורכבת בשתי עוגיות ובאמצע ריבת חלב. הבצק של עוגיות האלפחורס מיוחד – יש בו כמות גדולה מאוד של קורנפלור, מה שמסייע למרקם הרך והמתמוסס של העוגייה בפה. מצמידים שתי עוגיות עם ריבת חלב ולגלגל את העוגייה בקוקוס טחון.
תכינו את העוגיות כמו במתכון בדיוק שרשום ותשימו במקרר לשעתיים שהבצק יתקרר. מוציאים מהמקרר ומעבירים לנייר אפייה, תחלקו את הבצק לשתיים או שלושה חלקים. מפזרים קורנפלור על נייר האפייה, רדדו את הבצק בין שתי ניירות אפייה. לא מרדדים את הבצק דק מדי, משאירים קצת עובי וקורצים עיגולים. מעבירים את העיגולים בזהירות לנייר אפייה ולתנור.
אחרי האפייה נותנים לעוגיות להתקרר. לוקחים עוגיה, מורחים ריבת חלב ומצמידים לה עוגיה נוספת.
לוחצים מעט את העוגיות, כדי שהריבה תציץ מהשוליים, אם אתם אוהבים הרבה ריבה, כמו שקימי הייתה אוהבת, אפשר למרוח על כל הדפנות. מגלגלים את העוגיות בקוקוס. הן פשוט נפלאות.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ כל יום?
לחצו83 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים עוד מתכונים לעוגיות? בבקשה
מתכונים לעוגיות
כל התמונות של קים באדיבות אתר מתכון עם זכרון
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוגיות אלפחורס שקים ה"יד אהבה
עוגיות אלפחורס שקים הי"ד אהבה
עוגיות אלפחורס שקים הי"ד אהבה
סוויט דוליIngredients
לבצק
- 200 גרם חמאה רכה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 4 חלמונים
- 1 ושליש כוס קורנפלור
- 1 ושליש כוס קמח לבן
- 1 כפית אבקת אפייה
- רבע כפית אבקת סודה לשתייה
- חצי כפית קליפת לימון מגוררת
למלית
- 1 כוס ריבת חלב
- 1 כוס קוקוס טחון
Instructions
- מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה ואוורירית.
- מוסיפים חלמונים אחד אחד ומעבדים עד שהתערובת אחידה.
- מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת, מעבדים רק עד לבצק אחיד ויוצרים כדור
- שמים במקרר למשך שעה-שעתיים להתקררות- לעבודה נוחה יותר עם הבצק.
- מחממים תנור ל - 160 מעלות
- מפזרים מעט קורנפלור על נייר האפייה מעבירים את הבצק לנייר אפייה
- מרדדים את הבצק עם שני ניירות אפייה אחד למעלה אחד למטה כדי שיהיה יותר קל, לעלה בעובי 1/2 ס”מ
- מורידים את נייר האפייה וקורצים עיגולים
- מעבירים את העוגיות בזהירות שלא תתקלקל הצורה שלהם. ניתן להעביר עם מרית כדי שיהיה יותר קל
- מניחים את העוגיות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז.
- מצננים את העוגיות
- מלאים את עוגיות האלפחורס- מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות.
- מצמידים להן עוגייה ריקה, ליצירת סנדוויץ’ עוגיות אלפחורס.
- לוחצים מעט את העוגיות, כדי שהריבה תציץ מהשוליים
- אם אתם אוהבים הרבה ריבה, כמו שקימי הייתה אוהבת, אפשר למרוח על כל הדפנות.
- מגלגלים את העוגיות בקוקוס.
- הן רכות מלאות טעם ונהדרות.