תבשיל אוסובוקו עם פטריות ביין, תבשיל בסיר אחד שיעשיר לכם כל ארוחה. השילוב של אוסובוקו, פטריות, ויין יכולה ליצור תחושה ייחודית של טעמים. היין יוצר מרקם עשיר וטעם מופלא לתבשיל. הבישול הארוך יוצר לנו תבשיל שנמס בפה.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
אוסובוקו הוא הנתח מורכב מבשר השריר שמקיף עצם מח עגולה, והקצב יידע לפרוס לכם אותו לרוחב כך שיווצרו פרוסות מעוגלות בעובי של כ-5 ס”מ. מה עושים עם זה?
האוסובוקו מתאים לבישול ארוך בסיר ולצלייה ארוכה בתנור. מקובל לפרוס את האוסובוקו לרוחב העצם ולאפשר למח העצם להשתחרר אל התבשיל. אוסובוקו טרי, מתאים באופן מושלם, לבישול הקדירה האיטי, בחום נמוך, למשך זמן ארוך, יחד עם תוספות כמו ירקות שורש ויין. הפעם בחרתי במקום ירקות להשתמש בפטריות ויין.
התבשילים העשויים מאוסובוקו, הם תבשילים הדורשים השקעה, עשירים בטעמם, מטופלים בהמון אהבה ודורשים זמן בישול ארוך. ולכן, התבשילים האלה הם ארוחה מפוארת וחגיגית לבני המשפחה.
הכנתי לכם סרטון איך מכינים תוכלו לראות כאן:
ונתחיל בהסברים,
ראשית, צורבים את נתחי הבשר על מחבת כל אחד לחוד
מה שנקרא "סוגרים" את נתחי הבשר בטיגון
אחרי שהנתחים טוגנו, מבשלים אותם ומוסיפים להם יין.
רצוי לבחור יין אדום שאתם אוהבים, יין יבש אדום איכותי
שאתם משתמשים בו גם לשתייה
אנחנו בישלנו את האוסובוקו על האש אבל ניתן בהחלט להעביר לתנור. הבישול האורך גורם לבשר להיות רך-רך, ובזמן האכילה הוא ממש נמס ומתפרק בפה.
עוד מתכונים לבשר תמצאו כאן
מתכונים לבשר
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן82– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
תבשיל אוסובוקו עם פטריות ביין
תבשיל אוסובוקו עם פטריות ביין
סוויט דוליIngredients
- 2 ק"ג נתחי אוסובוקו
- רבע כוס שמן
- 2 בצלים
- 5 שיני שום
- 1 כוס יין אדום
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 3 כוסות מים
- 500 גרם פטריות טריות
Instructions
- יוצקים שמן לסיר רחב מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים מספר דקות
- מניחים את נתחי הבשר על הבצל ומטגנים את נתחי הבצל משני הצדדים
- נותנים לבשר להיחרך משני הצדדים היטב
- מכסים עם מכסה ומבשלים כעשרים דקות שהבשר יצרב היטב
- מוסיפים מים, מלח ופלפל שחור ויין אדום
- מביאים לרתיחה, לאחר שהתבשיל רתח, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים לאט לאט
- בינתיים מטגנים את הפטריות בסיר נפרד
- קוצצים בצל, יוצקים שמן, קוצצים את הפטריות ומטגנים אותם עד שהן מתרככות
- מוסיפים לפטריות כוס מים ומבשלים על אש נמוכה
- מעבירים את הפטריות לסיר הבשר ומבשלים הכל ביחד על אש נמוכה עוד כשעה
- מבשלים עד שהבשר רך. תבשיל נהדר!