עוגיות אגוזים ללא גלוטן מ-5 מצרכים בלבד, הכנתי אחרי שראיתי איטלקיה משגעת שהכינה את העוגיות. היא הכינה רק עם שלושה מצרכים, אגוזים, סוכר וביצים. אני הוספתי סוכר וניל כדי להשביח את הטעם. הקלות הנפלאה של הכנת העוגיות מיד תפסה אותי ולכן החלטתי שאנסה גם להכין. יצאו עוגיות נהדרות.
עוד מתכונים לחנוכה כאן
מתכונים לחנוכה
הכנתי לכם סרטון איך הכנתי את העוגיות
בואו לאינסטוש טעים אצלי –
האינסטגרם של סוויטדולי
לאיטלקיה קוראים הלנה והיא קראה לעוגיות שלה "עוגיות צבוטות", כי אחרי ההכנה היא צבטה את העוגיות באמצע. דרך ההכנה מאד קלה. היא יצרה עוגיות בצורת קבב קטן, צבטה את העוגיה באמצע וטבלה באבקת סוכר.
הטריק נראה לי מקסים אבל תכלס בזמן ההכנה, בואו, לא ממש הרשים אותי.
הכנתי עיגולים רגילים של עוגיות, ושמתי אותן בתבנית לאפייה.
במבחן התוצאה שניהם טעימים ולכן אל תתאמצו עם הצביטות.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
העוגיות מזכירות בטעמן עוגיות של פסח.
הן מאד טעימות אבל אני ממליצה להקפיד על זמן האפייה שלא יהיו קשות מדי. 15 דקות אפייה ואפילו פחות ולהוציא מהתנור. אחרי השהייה בחוץ הן מתקשות.
מחפשים קופסאות לשים את העוגיות?
עוגיות שמכינים בעשר דקות אפילו פחות, אין טיפת גלוטן והן נהדרות
עוגיות אגוזים ללא גלוטן
עוגיות אגוזים ללא גלוטן
סוויט דוליIngredients
- 350 גרם אגוזי מלך טחונים
- 150 גרם סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 חלבונים
- 1 כוס אבקת סוכר
Instructions
- שמים בקערה את האגוזים הטחונים, סוכר, סוכר וניל והחלבונים ומערבבים הכל ביחד
- מערבבים הכל לעיסה אחידה
- מרטיבים ידיים, עם כף מוציאים מהתערובת ומגלגלים בידיים לרולדה קטנה כמו קבב
- מעבירים את העוגיה המוארכת שלנו לקערה עם אבקת סוכר
- מגלגלים את העוגיה באבקת הסוכר מכל הצדדים
- מוציאים, צובטים את העוגה ומניחים בתבנית אפייה
- ניתן להכין כדורים מהעוגה ולהניח בתבנית האפייה
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את העוגיות
- אופים 15 דקות ומוציאים מהתנור
- הן מתקשות בחוץ
- בוזקים עליהן אבקת סוכר ויש לכם עוגיות נפלאות. בתיאבון.