חביתת ירק ענקית עם בשר, היא בעצם פשטידה קטנה שמכינים על המחבת.
חביתת ירק עם בשר היא ארוחה עשירה בחלבון, ויטמינים ומינרלים. הבשר מספק חלבון איכותי, הירקות מוסיפים ויטמינים, סיבים תזונתיים ומינרלים, והביצים הן מקור מצוין לחלבון, ויטמינים ומינרלים נוספים.
חביתת ירק עם בשר היא מנה קלה מאוד להכנה. ניתן להכין אותה תוך זמן קצר יחסית, גם אם אין לכם הרבה ניסיון בבישול. ניתן לגוון את המתכון על ידי שימוש בירקות ובבשר מסוגים שונים. ניתן להוסיף גם תבלינים ועשבי תיבול לפי הטעם.
חביתת ירק עם בשר היא מנה טעימה מאוד ומשביעה. היא יכולה להיות ארוחת בוקר, צהריים או ערב נהדרת.
חביתת ירק עם בשר היא מנה שילדים ומבוגרים כאחד אוהבים, אצלנו היא זכתה להצלחה אדירה.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
הילדים אצלנו מאד אוהבים ספגטי בולונז, לכן כשאני קונה בשר טחון אני מכינה מראש קופסאות מוכנות של בשר טחון מוכן.
מטגנת את הבשר עם בצל ותבלינים, מקררת ומעבירה לקופסאות בדרך כלל של חצי קילו, להקפאה. בלי הרוטב. ככה כשהילדים באים, מוציאה קופסה, מכינה רוטב ויש לנו בשר מוכן לבולונז. תמיד תמצאו אצלי במקרר קופסאות של בשר טחון מוכן.
ככה נולדה החביתה הזו, או פשטידה, איך שתקראו לה. נשאר לי המון ירק במקרר, קופסת בשר טחון, אמרתי היידה בואי נכין פשטידה. כמו לביבת ערוק ענקית אבל עם בשר, והיא יצאה חלום!
תוספת נהדרת לארוחת ערב או צהריים עם סלט ליד ואתם מסודרים.
החביתה שלנו ירדה מהמחבת
מבחר מתכונים לארוחת ערב כאן
מתכונים לארוחת ערב
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן82– מתכונים לווטצ'אפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
החביתה שלכם לארוחת הערב
חביתת ירק ענקית עם בשר
חביתת ירק ענקית עם בשר
סוויט דוליIngredients
- 4 כפות שמן
- 1 בצל
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 3 תפוחי אדמה
- 4 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 200 גרם בשר טחון מבושל
- 1 כף קמח
Instructions
מכינים בשר טחון מוכן
- יוצקים שמן לסיר, מוסיפים בצל קצוץ ומשחימים את הבצל
- כשהבצל שחום מוסיפים את הבשר, מלח, פלפל שחור, שום כתוש ומפוררים את הבשר על גבי השמן
- מפוררים עד שהבשר מבושל. כשהוא מוכן, מורידים מהאש ומקררים
הכנת החביתה
- שוטפים פטרוזיליה וקוצצים אותה דק דק
- טוחנים תפוחי אדמה במגרדת או במעבד מזון
- סוחטים את תפוחי האדמה ומעבירים לקערה
- מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה
- מוסיפים את הבשר הטחון המבושל שהכנתם מראש
- מוסיפים, ביצים, מלח ופלפל שחור ומערבבים
- מוסיפים את הקמח ומערבבים
- יוצקים שמן למחבת ומחממים מעט
- יוצקים את החביתה למחבת ומבשלים על אש בינונית
- בודקים שהחביתה נעשתה למטה שחומה
- מניחים צלחת על המחבת סופרים בלב אחת שתיים שלוש והופכים
- ומחזירים את החביתה למחבת לבישול נוסף
- תבשלו עד שתשחים שוב, מורידים מהאש ויש לכם חביתת ירק עם בשר מושלמת!