מתכון לבורקס הפוך בטעמים, הבורקס הכי קלים שתכינו והם גם כל כך טעימים! קרנצ'ים ופריכים, כשהם יוצאים מהתנור אין לי מילה אחרת חוץ מ"אמא'לה ואבא'לה". אי אפשר להפסיק לטעום והם נפלאים.
סרטון של דקה כדי שתראו בדיוק איך הכנתי
את הבורקס הנהדרים האלה הכנתי עם הבצק המצויין של שימרית. בצק שנמצא במקררים ולא במקפיא. כן-כן, תמיד אומרים לי "דולי לא מצאתי במקפיא". אל תלכו למקפיא. לכו למדפים איפה שהחמאה והשמנת המתוקה, שם תמצא את הבצקים. מעבר לעובדה שהבצק לא קפוא, וככה הטריות שלו טובה יותר, כי אין תהליך הקפאה והפשרה. אחרי האפייה, הוא קריספי והעלים שלו נפרדים שזה פשוט חלום. הכי קרוב לבצק עלים של פעם.
אתם יכולים להכין עם מה שאתם אוהבים. אני הכנתי עם עגבניות, עלי מנגולד ופטריות.
הטריק ההיסטרי בהכנת הבורקס ההפוך, זה מניחים את כל המצרכים על גבי נייר האפיה. מתחילים עם הגבינה הצהובה, עליה מניחים מה שאוהבים. אני בחרתי בפטריות, עגבניה ועלי מנגולד מעורבבים עם גבינה. על הערימה מניחים גבינת מוצרלה ומכסים בריבוע בצק. זהו.
את הגבינות הובצק מכסים בריבועי בצק, אותם מהדקים היטב לתבנית. מחוררים מעל, מורחים ביצה טרופה ולתנור לעשרים דקות אפייה. ככה נראית התבנית לפני האפייה
המופלאים שלנו יצאו מהתנור
בתמונה אתם רואים רק 9 יחידות אולם מכל כמות הבצק יש 12 יחידות
הבורקס ההפוך יוצא מהתנור – זה צרחות
תראו את הפריכות של בצק העלים
בגלל שהוא נאפה הפוך זה פשוט קסם,
השכבה העליונה קרצ'ית ופריכה
והשכבה התחתונה נמסה עם הגבינה והמנגולד – חלום!
על הבורקס עם העגבניות פיזרתי עלי בזיליקום – פנטסטי!
מחפשים עוד מתכונים לבורקס? בבקשה כל הקולקציה כאן
מתכונים לבורקס
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מארז נפלא להכנת פנקייק
רוצו להכין אתם תהנו מכל ביס. באחריות!
בורקס הפוך בעשר דקות
הפוסט בשיתוף "שימרית"
בורקס הפוך בעשר דקות
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה בצק עלים "שימרית"
- 1 כוס גבינה צהובה מגורדת
- 10 פרוסות גבינת מוצרלה
- 1 כפית גבינה לבנה 5%
- 1 כפית גבינה מלוחה
- 1 ביצה טרופה
- עגבניות שרי, פטריות, עלי מנגולד
Instructions
- את הבצק אנחנו מחלקים לריבועים, חותכים את הבצק לאורך לשלושה חלקים ולאחר מכן לרוחב ל-4 חלקים, ככה יהיו לנו 12 ריבועים של בצק.
- בתבנית אפייה מניחים נייר אפייה
- מניחים כף גבינה צהובה על נייר האפייה, מכינים 9 ערמות של גבינה צהובה עליהן נניח את הירקות
תערובת עלי מנגולד
- קוצצים 2 עלי מנגולד דק-דק, מוסיפים גבינה לבנה וגבינה מלוחה ומערבבים לתערובת אחידה
- אני בחרתי פטריות, עגבניות ועלי מנגולד, תבחרו מה שאתם אוהבים
- על גבי הגבינה הצהובה מניחים את הפטריות, העגבניות או עלי המנגולד
- על הערמה של הירקות, מניחים פרוסת מוצרלה
- מכסים עם ריבוע של בצק. מהדקים את הבצק היטב לנייר האפייה
- מחוררים את הבצק מלמעלה
- מורחים בביצה טרופה
- לתנור שחומם ל 180 מעלות מכניסים את התבנית אופים עשרים דקות
- מוציאים מהתנור ובום! ישר מתחילים לחסל. בתיאבון.