מרק פריקי עם פרמז'ן הוא מרק של חורף מיוחד במינו. התארחנו אצל בתי והיא הגישה לנו את המרק הזה והייתי חייבת לשתף אתכם במרק המיוחד הזה.
בואו לאינסטוש טעים אצלי –
האינסטגרם של סוויטדולי
ראשית, פריקי היא דגן עשיר בחומרים מזינים, בעל יתרונות בריאותיים רבים. להלן כמה מהם:
פריקי היא מקור טוב לחלבון, המספק כ-12 גרם חלבון ב-100 גרם של דגן. חלבון חיוני לתפקוד תקין של הגוף, כולל בניית שרירים, תיקון רקמות והגנה מפני מחלות.
פריקי היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, המספק כ-10 גרם סיבים ב-100 גרם של דגן.
פריקי היא מקור טוב לוויטמינים ומינרלים רבים, כולל ויטמינים B, מגנזיום, אשלגן, ברזל ועוד. ויטמינים ומינרלים אלו חיוניים לתפקוד תקין של הגוף, כולל מערכת העצבים, השרירים, הלב וכלי הדם, ומערכת החיסון.
פריקי ניתן לקנות בשווקים. למרק שלנו משתמשים בפריקי דק. יש לשטוף את הפריקי היטב לפני השימוש. אחרי השטיפה תשמרו את הפריקי במים עד לבישול.
עוד מתכונים למרקים תמצאו כאן
מתכונים למרקים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצ55 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מרק פריקי עם פרמז'ן
מרק פריקי עם פרמז'ן
סוויט דוליIngredients
- 4 כפות שמן
- 1 בצל
- 3 שיני שום פרוסות
- 4 כוסות מים
- 1 כוס פריקי דק
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 150 גרם קוביות פרמז'ן
Instructions
- יוצקים שמן לסיר, ומוסיפים קוביות בצל לשמן ומטגנים
- מטגנים עד לקבלת צבע שקוף
- מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד דקה הכל ביחד
- מוסיפים את המים, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה
- שוטפים את הפריקי היטב, אחרי שהמים רתחו מוסיפים את הפריקי לסיר
- מביאים שוב לרתיחה, כשהמים רתחו, מנמיכים את האש
- מוסיפים את קוביות הפרמז'ן למרק
- מבשלים את המרק עם הפרמז'ן כשעה וחצי, על אש בינונית
- בהגשה, אפשר להגיש עם כוסברה קצוצה מעל. בתיאבון!