עוגת תפוזים ללא גלוטן שהיא גם פרווה, תהייה ללא ספק עוגת השבת שלכם. העוגה שהכי שאוהבים ליד הקפה או התה של אחרי צהריים. עוגה רכה ועסיסית נהדרת וקלה להכנה, עוגת תפוזים בחושה פרווה.
בואו לאינסטוש טעים אצלי –
האינסטגרם של סוויטדולי
את עוגת התפוזים הכנתי עם נטורינה, כדי להעניק לעוגה טעם חמאתי משופר, זה תחליף חמאה שעובד לי מושלם כשאני אופה פרווה (או לטבעוניים). הפעם בגלל שהעוגה גם ללא גלוטן, היא תתאים גם לכל אלה שנמנעים מגלוטן.
והסירו דאגה מלבכם, העוגה קלה להכנה. קערה אחת, מטרפה, מערבבים את כל החומרים אחד אחרי השני ויש לכם עוגה רכה ועסיסית נהדרת בטעמה.
את עוגת התפוזים הכנתי עם קמח שקדים תוכלו לראות את העוגה לפני האפייה ואחרי האפייה. העוגה לא גבוהה אבל היא רכה ונהדרת. לגבי השקדים – 200 גרם שקדים טחונים. בדקתי עם כוסות בינלאומית – נכון על הכוס כתוב 250 גרם, אבל 200 גרם שקדים ממלאים 2 כוסות בדיוק. אבל הכי קל לקנות – 200 גרם שקדים טחונים וככה תהיו מדויקים.
מחפשים עוד מתכונים לעוגות בחושות? בבקשה
מתכונים לעוגות בחושות
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוגת תפוזים ללא גלוטן – העוגה שלכם לשבת
עוגת תפוזים ללא גלוטן
הפוסט בשיתוף "שימרית"
עוגת תפוזים ללא גלוטן
סוויט דוליIngredients
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 100 גרם נטורינה רכה/מומסת
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 200 גרם שקדים טחונים/קמח שקדים
- חצי כוס קורנפלור
- 1 שקית אבקת אפייה
Instructions
- שמים את הביצים, סוכר וסוכר וניל בקערה או במיקסר ומקציפים עד לקצף בהיר ותפוח
- מוסיפים את הנטורינה המומסת ומערבבים
- מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים
- מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים
- מסננים את הקורנפלור לתוך הבלילה, מוסיפים אבקת אפייה ומערבבים הכל ביחד
- משמנים תבנית ויוצקים פנימה את הבלילה
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את העוגה ואופים כארבעים דקות
- בודקים עם קיסם שהבלילה התייצבה ומוציאים את העוגה מהתנור
- מפזרים מעל אבקת סוכר. עוגה נפלאה לשבת.