ירקות מוחמצים של בית, הצנצנת הכי טעימה שתכינו. תמיד על השיש או במקרר, מוסיפה טעם לכל ארוחה והכי חשוב, ירקות מוחמצים ביתיים עשירים בפרוביוטיקה, חיידקים "טובים" שחשובים לבריאות מערכת העיכול. הם יכולים גם לעזור לחזק את מערכת החיסון ולשפר את ספיגת הוויטמינים והמינרלים.
החמוצים שתכינו בבית, יהיו בעלי טעם ייחודי וטעים הרבה יותר מאשר ירקות מוחמצים קנויים. תוכלו לשלוט בכל מרכיבי התהליך, כולל סוג הירקות, התבלינים והחומץ, כדי ליצור את הטעם המושלם עבורכם.
הכנת ירקות מוחמצים היא פעילות כיפית ויצירתית שכל אחד יכול ליהנות ממנה. תחליטו איזה ירקות לשים ואתם מוכנים לעבודה. אפשר להשתמש בכל הירקות. כרוב, כרובית, גזר, מה שאוהבים.
בואו לאינסטגרם שלי –
האינסטגרם של סוויטדולי
כדי שהצנצנת שלכם תהייה טעימה במיוחד חשוב מאד להשתמש בירקות טריים להחמצה ולכבישה.
לפני שמתחילים לעבוד מעקרים את הצנצנת שלנו, שלא יהיו בה חיידקים. יש לשטוף את הצנצנת במים רותחים לפני השימוש, גם לשים במיקרו לדקה זה מצויין.
הכלל החשוב – על כל כוס מים כפית מלח. תבדקו כמה כוסות מים נכנסות לצנצנת שלכם ככה תוכלו לחשב את הכמות.
כלל חשוב – את החמוצים מוציאים עם מזלג או כף, לא עם הידיים.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן 82– מתכונים לווטצ'אפ
ירקות מוחמצים של בית
ירקות מוחמצים של בית
סוויט דוליIngredients
- חצי כרוב לבן
- 1 שומר
- 1 קולורבי
- 3 גזר
- חצי כרובית - לפרק לפרחים
- 1 פלפל אדום
- 6 שיני שום
- 2 לימונים מיץ לימון סחוט
- 2 כפות חומץ
- 1 כפית מלח על כל כוס מים
- 5 כוסות מים
Instructions
- ראשית, לעקר את הצנצנת של הירקות. לשטוף אותה במים רותחים, לייבש ואפשר גם לשים במיקרו לדקה או שתיים תלוי בגודל הצנצנת
- לשטוף היטב את הירקות
- לחתוך את הירקות לפסים או עיגולים, מה שאתם אוהבים
- את הכרובית כדאי להכין כפרחי כרובית
- מודדים כמה כוסות נכנסות לצנצנת שלכם, ובסיר מרתיחים מים עם מלח, חומץ ולימון
- מביאים לרתיחה וסוגרים את האש.
- מקררים את הנוזל וכשהוא קר, יוצקים על הירקות
- אפשר לכסות את כל הירקות עם עלי סלרי זה גם יוסיף טעם
- על השיש לשלושה ימים, אחרי זה אפשר להעביר למקרר. תהנו.