ירקות מוחמצים של בית

ירקות מוחמצים של בית, הצנצנת שעומדת על השיש ותמיד נגמרת מהר

שתף
הדפסה
ירקות מוחמצים של בית
מה צריך

כרובית
שומר
קולורבי
גזר
כרוב
סלרי – ראש וגבעולים
5-6 שיני שום
מיץ מ-2 לימונים
2 כפות חומץ
1 כפית מלח על כל כוס מים
מים

מה צריך

כרובית
שומר
קולורבי
גזר
כרוב
סלרי – ראש וגבעולים
5-6 שיני שום
מיץ מ-2 לימונים
2 כפות חומץ
1 כפית מלח על כל כוס מים
מים

ירקות מוחמצים של בית

ירקות מוחמצים של בית, הצנצנת הכי טעימה שתכינו. תמיד על השיש או במקרר, מוסיפה טעם לכל ארוחה והכי חשוב, ירקות מוחמצים ביתיים עשירים בפרוביוטיקה, חיידקים "טובים" שחשובים לבריאות מערכת העיכול. הם יכולים גם לעזור לחזק את מערכת החיסון ולשפר את ספיגת הוויטמינים והמינרלים.

החמוצים שתכינו בבית, יהיו בעלי טעם ייחודי וטעים הרבה יותר מאשר ירקות מוחמצים קנויים. תוכלו לשלוט בכל מרכיבי התהליך, כולל סוג הירקות, התבלינים והחומץ, כדי ליצור את הטעם המושלם עבורכם.

 הכנת ירקות מוחמצים היא פעילות כיפית ויצירתית שכל אחד יכול ליהנות ממנה.  תחליטו איזה ירקות לשים ואתם מוכנים לעבודה. אפשר להשתמש בכל הירקות. כרוב, כרובית, גזר, מה שאוהבים.

בואו לאינסטגרם שלי –
האינסטגרם של סוויטדולי

כדי שהצנצנת שלכם תהייה טעימה במיוחד חשוב מאד להשתמש בירקות טריים להחמצה ולכבישה.
לפני שמתחילים לעבוד מעקרים את הצנצנת שלנו, שלא יהיו בה חיידקים. יש לשטוף את הצנצנת במים רותחים לפני השימוש, גם לשים במיקרו לדקה זה מצויין.

הכלל החשוב – על כל כוס מים כפית מלח. תבדקו כמה כוסות מים נכנסות לצנצנת שלכם ככה תוכלו לחשב את הכמות.

כלל חשוב – את החמוצים מוציאים עם מזלג או כף, לא עם הידיים.

ירקות מוחמצים של בית

מושלם לחיתוך ירקות

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

 

רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן 82– מתכונים לווטצ'אפ

 

ירקות מוחמצים של בית

ירקות מוחמצים של בית

ירקות מוחמצים של בית

סוויט דולי
ירקות מוחמצים של בית הצנצנת הכי טעימה על השיש
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 day
Total Time 3 days 30 minutes
Course מתכונים טבעוניים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • חצי כרוב לבן
  • 1 שומר
  • 1 קולורבי
  • 3 גזר
  • חצי כרובית - לפרק לפרחים
  • 1 פלפל אדום
  • 6 שיני שום
  • 2 לימונים מיץ לימון סחוט
  • 2 כפות חומץ
  • 1 כפית מלח על כל כוס מים
  • 5 כוסות מים

Instructions
 

  • ראשית, לעקר את הצנצנת של הירקות. לשטוף אותה במים רותחים, לייבש ואפשר גם לשים במיקרו לדקה או שתיים תלוי בגודל הצנצנת
  • לשטוף היטב את הירקות
  • לחתוך את הירקות לפסים או עיגולים, מה שאתם אוהבים
  • את הכרובית כדאי להכין כפרחי כרובית
  • מודדים כמה כוסות נכנסות לצנצנת שלכם, ובסיר מרתיחים מים עם מלח, חומץ ולימון
  • מביאים לרתיחה וסוגרים את האש.
  • מקררים את הנוזל וכשהוא קר, יוצקים על הירקות
  • אפשר לכסות את כל הירקות עם עלי סלרי זה גם יוסיף טעם
  • על השיש לשלושה ימים, אחרי זה אפשר להעביר למקרר. תהנו.
Keyword ירקות מוחמצים של בית

 

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים