סלט קינואה עם תירס מקסיקני משלב את הטעמים העשירים של המטבח המקסיקני עם הבריאות של הקינואה. הוא מושלם לארוחה קלה, כנשנוש או כתוספת לארוחה עיקרית
הקינואה עשירה בחלבון צמחי מלא, מה שהופך אותה למקור חלבון מצוין לצמחונים וטבעונים. שילוב של הקינואה הניטרלית, המתיקות של התירס, החריפות העדינה של התבלינים והפריכות של הירקות יוצר חגיגה של טעמים ומנה רעננה וטעימה.
אני הוספת לתיבול הסלט רוטב צ'ילי חמוץ מתוק, אבל אם יש אצלכם אנשים שאוהבים חריף, רוטב צ'ילי חריף או טבסקו, או אפילו צ'ילי אדום קצוץ, יוסיפו חריפות למנה.
הסלט מתאים כארוחת צהריים קלה, כנשנוש בריא או כתוספת לארוחה עיקרית, והוא מושלם לפיקניק או לקחת לאורחים.
בואו לאינסטגרם שלי טעים שם –
האינסטגרם של סוויטדולי
לסיכום, סלט קינואה עם תירס מקסיקני הוא מנה טעימה, בריאה ומזינה, המתאימה לכל המשפחה. הוא עשיר בחומרים מזינים ואין ספק שבשולחן הקיץ הוא יככב על שולחנכם.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן95– מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים עוד מתכונים לירקות? בבקשה
מתכונים לסלטים
מסחטה נהדרת למטבח
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דול
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
סלט קינואה מקסיקני עם תירס
סלט קינואה מקסיקני עם תירס
סוויט דוליIngredients
- 1 כוס קינואה
- 2 כוסות מים
- חצי בצל סגול
- 1 פלפל אדום
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- 1 כוס גרעיני תירס
- חצי כוס שעועית שחורה
- 1 אבוקדו בשל
- 2 כפות מיץ לימון סחוט
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית שום כתוש
- רבע כוס רוטב צ'ילי חמוץ מתוק
- 1 כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
Instructions
- לילה לפני, משרים שעועית שחורה במים, מבשלים אותה שתהייה רכה, מסננים ושומרים במקרר
- ראשית מכינים את הקינואה
- שוטפים היטב את הקינואה במים קרים עד שהמים יוצאים צלולים
- מבשלים את הקינואה עם המים והמלח בסיר מכוסה על אש נמוכה במשך כעשרים דקות עד שהקינואה מוכנה
- הנוזלים אמורים להיספג בקינואה והיא צריכה להיות רכה
- קוצצים בצל סגול,פלפל אדום ואבוקדו לקוביות
- קוצצים כוסברה קטן קטן
- בקערה גדולה, מערבבים את הקינואה המבושלת עם הבצל, הפלפל, הכוסברה, התירס, השעועית והאבוקדו.
- יוצקים מעל את מיץ הלימון, רוטב צ'ילי חמוץ מתוק מלח ופלפל ומערבבים
- מגישים מיד, או שומרים את הירקות, מכינים את הרוטב בצנצנת
- לפני ההגשה מנערים את הרוטב ומערבבים עם הסלט. בתיאבון.