עוגת תפוח בדבש חגיגית, העוגה שלכם לראש השנה, היא לא רק קינוח טעים, אלא גם מסורתית ומלאה בסמליות. תראו את היפהפייה שתוציא קריאות התפעלות בוודאות מהאורחים שלכם. עוגת תפוח בדבש היא עוגה רכה וטעימה והיא מסמלת שנה טובה ומתוקה.
בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט
השילוב בין המתיקות של הדבש לחמימות של התפוחים יוצר הרמוניה טעם מושלמת. עוגה בחושה שמכינים בקערה אחת ומערבבים הכל ביחד. הטריק שבעזרתו הכנתי את העוגה והתפוחים נשארים למעלה, יוצרים מרקם יפהפה ונהדר לעוגה.
היא רכה, עסיסית ונימוחה, עם נגיעות של פרי עסיסי. אני אפיתי את העוגה עם נטורינה, שעזרה לעוגה להיות רכה ונהדרת וגם כדי שתתאים לכולם, בסוף הארוחה.
ריח התפוחים הנאפים והדבש המתוק מתפשט בכל הבית ויוצר אווירה חמימה ונעימה. אני הוספתי שכבת קרם כדי שהעוגה תהייה חגיגית במיוחד.
בואו תראו איך הכנתי
כדי שתתאים לכם לחג, ניתן להכין את העוגה יומיים לפני, טעמה משתבח, אין מה לדאוג. את שכבת הקרם ניתן להכין ביום האירוע או יום לפני. אני שמרתי את העוגה במקרר עם הקרם כחמישה ימים, וטעמה השתבח. לפני ההגשה, מוציאים כמובן כדי שעוגת הדבש לא תהייה קרה מדי. תשאירו את העוגה בחוץ כשעה כדי שתהייה בטמפרטורת החדר.
אמרתי לכם, עוגה בחושה בקערה אחת, אבל כדי ליצור את שכבת התפוחים המושלמת מעל יוצקים לתבנית את הבלילה, ומשאירים 2-3 כפות ואז מוסיפים את התפוחים. מערבבים עם הבלילה, ומפזרים על העוגה. שלמות!
טריק נוסף חשוב – לפני שאתם חוצים את העוגה, תשימו שני קיסמים בעוגה, אחד בשכבה העליונה ואחד בשכבה התחתונה, אחד מתחת לשני, ואז תחצו את העוגה.
כשתחזירו את השכבה העליונה למקום, תקפידו שהקיסמים יהיו שוב אחד ליד השני, וככה העוגה תהייה בדיוק במקום.
עוד מתכונים לעוגות דבש כאן
מתכונים לעוגות דבש
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
היפהפייה במלוא הדרה
סט חדש לראש השנה
העוגה החגיגית שלכם לראש השנה
הפרסום בשיתוף "שימרית"
עוגת תפוח בדבש חגיגית
עוגת תפוח בדבש חגיגית
סוויט דוליIngredients
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 100 גרם נטורינה
- 1 כוס דבש
- 1 כוס תה כהה
- 2 וחצי כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 3 תפוחים ירוקים
- חצי כוס סוכר חום
- 1 כפית קינמון
לציפוי גרם
- 250 מל שמנת צמחית/ שמנת מתוקה
- 2 כפיות דבש
Instructions
- מכינים כוס תה מתמצית תה ומקררים
- מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות
- שמים בקערה, מוסיפים סוכר חום וקינמון ומערבבים ושומרים בצד
- שלוש ביצים שמים בקערת מיקסר ומוסיפים כוס סוכר
- מקציפים לקצף בהיר ואוורירי
- מוסיפים את הנטורינה המומסת ומערבבים
- המיקסר ממשיך לעבוד על מהירות איטית ומוסיפים את הדבש ואחרי כמה דקות את התה
- מנפים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים לבלילה
- שני סיבובים נוספים במיקסר והעוגה שלנו מוכנה
- משמנים תבנית ויוצקים לתוכה 3/4 מכמות העוגה
- לבלילה הנותרת, מוסיפים את התפוחים ומערבבים הכל ביחד
- עם כפית מעבירים בזהירות את התפוחים ומניחים על הבלילה שבתבנית
- ואחרי שהוספנו את התפוחים, בעדינות מערבבים עם כפית את התפוחים עם הבלילה
- אבל שישארו תפוחים למעלה!! בעדינות אמרתי.
- לתנור שחומם מראש ל - 170 מעלות מכניסים את העוגה
- אופים כארבעים דקות עד שהעוגה משחימה והריח בבית משגע!
- מוציאים ומקררים את העוגה
- אחרי שהעוגה התקררה, חוצים באמצע
- מקציפים שמנת מתוקה עם הדבש ומזליפים באמצע העוגה את הקרם
- מכסים את העוגה עם החלק השני ומפזרים מסביב אבקת סוכר. בתיאבון!