סלט טאבולה עם קינואה. קינואה היא דגן ללא גלוטן, מה שהופך את הסלט מתאים לאנשים הסובלים מצליאק או בעלי רגישות לגלוטן.
הקינואה מוסיפה לסלט הטאבולה מרקם מעט עסיסי ואגוזי, המשלים נפלא את הטעמים הרעננים של הפטרוזיליה, הנענע והעגבניות. השילוב הזה יוצר מגוון טעמים עשיר ומעניין.
אנחנו מאד אוהבים טאבולה וכמעט כל שישי יש אצלנו איזושהיא גירסה של טאבולה על השולחן. מסתבר ששילוב הקינואה בסלט יצר הצלחה נהדרת.
בואו לעקוב אחרי באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
ניתן להוסיף לסלט מגוון ירקות נוספים, כגון מלפפון, בצל סגול, או אפילו פירות יבשים ואגוזים, על מנת ליצור גרסאות שונות ומעניינות. אני הלכתי על הסגנון הרגיל הוספתי קצת עגבניות שרי קצוצות.
אל תחסכו בפטרוזיליה כי חצי כוס קינואה מבושלת זו כמות יחסית גדולה.
להכין קינואה זה כמו להכין אורז. שמים חצי כוס קינואה בסיר עם מים, טיפת שמן ומלח ומביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ומבשלים כמו אורז עד שהקינואה רכה. תנו לה להתקרר ואז תערבבו את הסלט.
לגבי התבלינים זוהי המלצה, ממליצה לטעום את הסלט ולראות אם אתם אוהבים ולשפר טעמים.
מחפשים עוד מתכונים לסלטים?
מתכונים לסלטים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
הקוצץ הנהדר שהוא יד ימיני במטבח ואיתו הכנתי את הסלט
בואו תראו סרטון איך עובדים עם המכשיר
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
כנת סלט טאבולה עם קינואה היא פשוטה ומהירה, מה שהופך אותה לארוחה בריאה וטעימה לכל יום.
סלט טאבולה עם קינואה
סלט טאבולה עם קינואה
סוויט דוליIngredients
- 3 כוסות פטרוזיליה קצוצה
- חצי כוס קינואה מבושלת
- 2 כפות נענע קצוצה
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כף מיץ לימון סחוט
- 5 עגבניות שרי קצוצות
Instructions
הכנת הקינואה
- שוטפים את הקינואה, יוצקים מעט שמן לסיר מטגנים אותה קלות שתי דקות לא יותר
- מוסיפים על כל חצי כוס כוס מים, מלח ופלפל שחור אם אוהבים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים עד שהקינואה רכה והמים מסתיימים. מקררים את הקינואה
הכנת הסלט
- קוצצים את הפטרוזיליה ואת הנענע ומערבבים הכל ביחד
- מוסיפים את הקינואה המבושלת ומערבבים
- מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים הכל ביחד. ניתן לשמור במקרר בקופסה סגורה. בתיאבון.