קציצות עוף עם מנגולד ואפונה יופי של מנה, קציצות העוף רכות ועסיסיות והאפונה והמנגולד מוסיפים טעם למנה. את הקציצות מבשלים ברוטב לימון ושום ויש לנו מנה עשירה בטעמים.
המנה מאד תתאים לשולחן החג, הילדים יהנו מקציצות העוף.
היתרון הברור, אפשר להכין את התבשיל יום או יומיים לפני ולשמור במקרר ורק לחמם לפני ההגשה.
הטעמים של הלימון עם השום והשילוב של האפונה והמנגולד – יוצר מנה נפלאה בטעמה.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו69כאן – מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים עוד מתכונים לעוף?
מתכונים לעוף
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
הצבעים הירוקים של המנגולד והאפונה, יחד עם הצבע הצהוב של הלימון, יוצרים מנה יפה ומושכת.
ניתן להגיש את המנה עם תוספת של אורז ולקבל ארוחה משפחתית טעימה
קציצות עוף עם מנגולד ואפונה


קציצות עוף עם מנגולד ואפונה
סוויט דוליIngredients
- 4 כפות שמן
- 1 בצל
- 6 עלי מנגולד
- 500 גרם אפונה
- 500 גרם בשר עוף טחון
- 2 ביצים
- 5 כפות פירורי לחם/ בפסח קמח מצה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 שיני שום כתושות
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
לרוטב
- 6 הגבעולים הלבנים של המנגולד
- 10 שיני שום פרוסות
- 5 כפות שמן
- חצי כוס לימון סחוט
- רבע כפית כורכום
- 2 כוסות מים
Instructions
- שוטפים היטב את עלי המנגולד
- מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים
- את העלים הירוקים קוצצים דק
- בקערה מערבבים את הבשר הטחון עם עלי המנגולד הקצוצים
- מוסיפים ביצים, מלח ופלפל ושום כתוש, פטרוזיליה קצוצה, פירורי לחם ומערבבים
- יוצרים קציצות ומטגנים אותם קלות, מניחים את הקציצות בצד
- בסיר מטגנים שיני שום עם מעט שמן ומערבבים
- קוצצים את גבעולי המנגולד ומוסיפים לשמן ומטגנים
- מוסיפים את האפונה ומערבים הכל ביחד
- להניח את הקציצות על מצע העלים והאפונה
- להוסיף את המים מלח פלפל ואת מיץ הלימון ושיני שום ולהביא לרתיחה
- להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה כארבעים דקות
- לפתוח את הסיר, לטעום את הרוטב ולראות אם צריך לשפר טעמים
- וזה כל כך טעים, שאוכלים ישר כשמוכן. בתיאבון.