גלילות חצילים מהמטבח הגיאורגי, אלה גלילות חצילים במלית ממרח אגוזי מלך, כוסברה ומיונז. מנה מיוחדת וטעימה במיוחד.
מנה משלבת בין הטעם העשיר והמעט מתקתק של אגוזי המלך, עם השילוב של הכוסברה והחציל, תשמעו, טעמתי, לקחת עוד קצת חלה, שמתי על החלב ולקחתי שוב ביס. טעים מאד.
בואו לעקוב אחרי באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
הדרך הקלה להכין את החצילים הממולאים, לפרוס חצילים ולקלות אותם בתנור. מקררים את החצילים ומכינים בלילה. כל חציל מקבל כפית מהבלילה
מגלגלים את החצילים בקלות ויש לכם יופי של חצילים ממולאים
מנה נפלאה להגשה שהולכת יופי עם פרוסת חלה או לחם שחור אם אתם מעדיפים.
חייבת להודות שאני טעמתי את המנה עם מיונז והיא היתה טעימה להפליא, אבל ישר חשבתי שאפשר להחליף את המיונז ביוגורט או שמנת חמוצה והמנה גם תהייה משולמת.
קל מאד לקלות את החצילים בתנור – הנה הכנתי לכם מתכון עם סרטון הדרכה והכל כאן
מחפשים עוד מתכונים לסלטים?
מתכונים לסלטים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
המטבח הגאורגי ידוע בשימוש הרב שלו באגוזי מלך, וגלילות החצילים הן דוגמה קלאסית לשימוש זה.
המנה משקפת את העושר הקולינרי של גאורגיה ומציעה טעימה מהתרבות הקולינרית הייחודית שלה
גלילות חצילים מהמטבח הגיאורגי

גלילות חצילים מהמטבח הגיאורגי
סוויט דוליIngredients
- 2 חצילים
- שמן זית או תרסיס שמן
- 2 כפות מיונז
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפות אגוזי מלך קצוצים
- קורט מלח
Instructions
- פורסים את החצילים לפרוסות
- בתבנית תנור מניחים נייר אפייה, מניחים את פרוסות החצילים ומרססים בשמן
- מפזרים על החצילים מלח
- לתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות מכניסים את החצילים
- אופים כעשר דקות, הופכים לצד השני, מרססים ואופים עוד מספר דקות
- מוציאים את החצילים כשהם מוכנים ושמים בצד
- בקערית מערבבים את המיונז עם הכוסברה הקצוצה, אגוזי מלך קצוצים, שום כתוש וטיפת מלח
- לוקחים כל פרוסת חציל מורחים כפית על כל החציל ומגלגלים
- ככה מכינים את כל החצילים
- ניתן להעביר לקופסה סגורה ולשמור במקרר עד ההגשה. בתיאבון.