מתכון לתורמוס בייתי טעים הכנתי אחרי שהאיש חזר מקניות מהשוק עם שקית תורמוס. "מה זה?" שאלתי
"את לא זוכרת, כשהיינו קטנים, אכלנו את זה"
טוב, לא זכרתי אבל אמרתי היידה ננסה.
מסתבר שתורמוס היא ללא גלוטן, שמתאים לאנשים השומרים על תזונה מאוזנת ולחולי צליאק. ואני מצאתי את הנשנוש החדש המושלם מול הטלויזיה. גם בריא וגם טעים.
בואו לעקוב אחרי באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
התורמוס הוא מקור מצוין לחלבון צמחי ולסיבים תזונתיים, התורמים לתחושת שובע ולעיכול תקין. הוא גם מכיל מינרלים חשובים כמו ברזל, סידן, מגנזיום ואשלגן, וויטמינים מקבוצת B ועשיר בסידן, התורם לחיזוק העצמות.
איך מכינים תורמוס שיהיה טעים?
ראשית, שוטפים אותם היטב במים, משרים את התורמוס בקערה גדולה עם הרבה מים למשך 12-24 שעות, תוך החלפת המים לפחות פעמיים.
אתם יכולים להוסיף אבקת סודה לשתייה למים בזמן הבישול, זה מקצר את זמן הבישול
שמים בסיר ומבשלים. לאחר הבישול תוכלו לתבל כמו שאתם אוהבים.
אני הכנתי בשני טעמים. יש כאלה שאוהבים עם תבלינים, מתובל. אפשר עם לימון שמן זית ומלח, אפשר להוסיף פטרוזיליה, כוסברה, אני מעדיפה אותו רק עם מלח ופלפל.
מחפשים עוד מתכונים לסלטים?
מתכונים לסלטים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
תכינו, תתבלו בהתחלה עם מלח ופלפל שחור, תטעמו ואחרי זה תוסיפו עוד תבלינים.
מנדולינה המאפשרת מגוון רחב של סוגי חיתוך
רוצים אחד לכם אחד לילדים?
מבצע! 2 סטים של מנדולינה משולבת עם חותכן קוביות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מתכון לתורמוס בייתי טעים

מתכון לתורמוס בייתי טעים
סוויט דוליIngredients
- 2 כוסות תורמוס יבש
- 2 ליטר מים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כמון
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית לימון סחוט
Instructions
- שוטפים אתהתורמוס ושמים בסיר. מוסיפים מים ומשרים את התורמוס ללילה, אפשר להחליף את המים
- למחרת בבוקר, שוטפים את המתורמוס
- שמים את התורמוס בסיר ממלאים במים ומביאים לרתיחה
- ניתן להוסיף למים סודה לשתייה על מנת שזמן הבישול יתקצר
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים עד שהתורמוס מתרכך
- אחרי שהתורמוס רך, מסננים את המים ושוטפים את התורמוס ומתבלים
- אפשרות א - שמן זית, לימון סחוט, מלח ופלפל שחור
- אפשרות ב- שמן זית, מלח, פלפל שחור, כמון
- אפשרות ג - רק מלח ופלפל שחור תהנו.;
- אפשרות ד - פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה, שמן זית, מלח פלפל שחור
- כל האפשרויות התיבול שאתם אוהבים - אפשרי. בתיאבון.