מתכון לרוטב וניל קלאסי

מתכון לרוטב וניל קלאסי שמתאים לעוגות, על פירות, קל הכנה ונהדר

שתף
הדפסה
מתכון לרוטב וניל קלאסי
מה צריך

2 חלמונים
חצי כוס סוכר
כוס וחצי חלב
1 כף קורנפלור

מה צריך

2 חלמונים
חצי כוס סוכר
כוס וחצי חלב
1 כף קורנפלור

מתכון לרוטב וניל קלאסי

מתכון לרוטב וניל קלאסי או קרם קרם אנגלז, הוא רוטב וניל צרפתי קלאסי ומתוק, בעל מרקם חלק וקרמי, המשמש בסיס למגוון רחב של קינוחים.

קרם וניל הוא תוספת קלאסית וטעימה למגוון רחב של קינוחים, ויש לו יתרונות רבים: וניל הוא אחד הטעמים האהובים והמוכרים ביותר בעולם, וקרם וניל מעניק לקינוחים טעם עשיר, מתוק ומנחם.

קרם וניל טוב הוא בעל מרקם חלק, קרמי ועשיר, שמשדרג כל קינוח ויכול לשמש למגוון רחב של קינוחים.

למילוי לעוגות ועוגיות, ציפוי לקאפקייקס ומאפים, תוספת לפחזניות וקרמשניט, ליווי לפירות טריים וכמובן כתוספת לשטרודל תפוחים.

קרם וניל בסיסי ניתן להכין בקלות יחסית. מה שצריך, חלמונים, חלב, סוכר וקורנפלור.

מתכון לרוטב וניל קלאסי

 

הכנתי לכם סרטון שלב אחרי שלב איך מכינים רוטב וניל קלאסי

 

בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי

 

 

את הרוטב מתחילים עם הקצפת החלמונים והסוכר לקצף בהיר. לא חייבים מיקסר, אפשר לערבב ביד אבל בואו, זה שאני מרשה בלי מיקסר זה לא אומר שאפשר לרמות.

שהקצף של החלמונים והסוכר יהיה בהיר. אני השתמשתי במקל וניל אבל בהחלט אפשר להשתמש בסוכר וניל. אגב טיפ לגבי מקל הוניל. כולנו יודעים שהוא שווה זהב. אחרי שאתם מערבבים אותו עם החלב, תוציאו, תשטפו, תייבשו ותשימו אותו בקופסת הסוכר. או-אה איזה ריח יהיה לקופסת הסוכר שלכם כשתפתחו אותה. זה משגע.

בינתיים מחממים חלב בסיר נפרד על האש ומביאים כמעט לרתיחה, שיהיה חם – תקפידו מאד שלא ירתח.

לקערת החלמונים – הצהובים – המוקצפים מוסיפים את החלב עם הקורנפלור ומערבבים.

השוואת טמפרטורות

עכשיו מגיע שלב שנקרא – השוואת טמפרטורות – זה השלב שאנחנו מוסיפים את החלב החם לתערובת הביצים אבל בפעמיים או שלוש, לאט, כדי שהביצים לא יהפכו לנו לחביתה, זה אולי נשמע מסובך אבל בפועל, זה פשוט לעבוד לאט ונכון.

לערבב-לערבב-לערבב

חשוב מאד בזמן ההכנה כל הזמן לערבב את החלב, כדי שלא יווצרו לנו גושים בזמן הבישול. תעבדו על אש נמוכה שהתבשיל שלכם לא ירתח יתר על המידה.

איך יודעים שהרוטב שלנו מוכן?

תעבירו אצבע על הכף המערבבת. אם נוצר "שביל" יציב, הרוטב שלנו מוכן.

קירור ואחסנה

אחרי שהקרם שלנו מוכן, תנו לו להתקרר מעט ותעבירו לקופסה אטומה לקירור במקרר. אפשר גם ככה לטעום ממנו ישר – יואו כמה שהוא טעים. ליצוק על שטרודל ולאכול – חוויה.

 

 

מתכון לרוטב וניל קלאסי

 

קנקן אמייל צבעוני 2.5 ליטר

קנקן אמייל צבעוני 2.5 ליטר

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו83 כאן- מתכונים לווטצא'פ

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן  מתכונים למייל

קרם וניל קלאסי מושלם בטעמו

מתכון לרוטב וניל קלאסי

 

מתכון לרוטב וניל קלאסי

 

מתכון לרוטב וניל קלאסי

סוויט דולי
מתכון לרוטב וניל קלאסי מפנק ומענג
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 14 minutes
Course מתכונים לרטבים ומטבלים
Cuisine מטבח אירופאי

Ingredients
  

  • 2 חלמונים
  • חצי כוס סוכר
  • אחד וחצי כוס חלב
  • 1 כף קורנפלור

Instructions
 

  • מערבבים היטב את החלמונים עם הסוכר עד שהחלמונים נעשים בהירים
  • מוסיפים את הקורנפלור לחלב ומערבבים עד שהקורנפלור נמס בתוך החלב
  • יוצקים את החלב לסיר עם מקל וניל או סוכר וניל ומערבבים
  • שהחלב מתחיל להסמיך, מורידים מהאש, ואנחנו עוברים לשלב השוואת הטמפרטורות כדי שהביצים שלנו לא יהיו חביתה
  • מעבירים כף או שתיים לחלמונים ומערבבים ביחד, שהחלמונים יתערבבו עם החלב, מערבבים היטב
  • אחרי שנוצרה תערובת, לתוך הסיר עם החלב מוסיפים את החלמונים וכל הזמן מערבבים
  • אחרי מספר דקות הרוטב יסמיך ויהיה מוכן
  • איך יודעים שהרוטב מוכן? טובלים כף ברוטב ועושים "שביל" אם השביל נשאר סימן שהרוטב מוכן
  • מורידים מהאש
  • מעבירים לצנצנת סגורה ואפשר לשמור במקרר, או ליצוק על שטרודל ולהנות מאד. בתיאבון.
Keyword מתכון לרוטב וניל קלאסי

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים