פלפל ממולא בטופו ועדשים בחירה מצוינת למנה צמחונית טעימה, מזינה ומשביעה.
כל פעם מחדש כשהבת הצמחונית שלי מכינה משהו ומביאה לעצמה, כולם טועמים והמנה נגמרת חיש מהר. אותו דבר הפעם.
האמצעית טעמה ושאלה אותה, "מה שמת בתוכו?"
"נכון טעים?"
"מאד! מה זה?
"טופו"
כולנו השתגענו, טעמנו מהמנה והיא באמת היתה מיוחדת וטעימה.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו69כאן – מתכונים לווטצ'אפ
כמו שאתם רואים, את שאריות התערובת שנשארת לכם, מערבבים ביחד עם הרוטב וזה יוצא תערובת נפלאה לתבשיל.
גם טופו וגם עדשים הם מקורות מצוינים לחלבון מהצומח. השילוב שלהם ביחד מספק חלבון מלא, המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות שהגוף אינו מייצר בעצמו. זה חשוב במיוחד בתזונה צמחונית או טבעונית.
קערה עמוקה 1.5 ליטר מאמייל לימון/לוונדר
. קערה עשויה אמייל קלה לניקוי ומתאימה לשימוש יומיומי.
קערות אמייל מתאימות לשימוש במגוון צורות, כגון ערבוב, אחסון והגשה. ניתן להשתמש בהן גם לאפייה ובישול.
הקערה מכילה 1.5 ליטר קוטר 20 ס”מ
לפרטים ורכישה
קערה עמוקה 1.5 ליטר מאמייל לימון/לוונדר
לעוד מתכונים צמחוניים לוחצים כאן
מתכונים צמחוניים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
פלפל ממולא בטופו ועדשים הוא לא רק טעים, זו גם ארוחה שלמה ובריאה המציעה מגוון רחב של יתרונות תזונתיים וטעימים
פלפל ממולא בטופו ועדשים
פלפל ממולא בטופו ועדשים
סוויט דוליIngredients
- 6 פלפלים אדומים
- 300 גרם טופו קשה
- 1 בצל
- רבע כוס שמן
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 3 שיני שום
- 4 עלי נענע טריים
- 1 כוס עדשים ירוקות
- 1 כוס אורז מלא
- 1 וחצי כפית מלח
- 1 כפית סומק
- חצי כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 2 כפות עגבניות מרוסקות
- חצי קופסת רסק עגבניות
לרוטב
- 5 כפות שמן זית
- 1 בצל
- 1 כפית מלח
- 1 כף פפריקה אדומה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 100 גרם רסק עגבניות
- 400 גרפ קופסה - עגבניות מרוסקות
- רבע מתערובת הכוסברה/פטרוזיליה
- 1 כוס מים
Instructions
- שוטפים אורז ועדשים ושמים בצד
- טוחנים במעבד מזון את הפטרוזיליה עם הכוסברה, הנענע והשום הכל ביחד
- יוצקים שמן לסיר ומוסיפים את הבצל
- מאדים מעט את הבצל, מגרדים את הטופו ומוסיפים לסיר עם הבצל ומאדים מספר דקות
- לתערובת עם הטופו את האורז והעדשים ומטגנים הכל ביחד מספר דקות
- מוסיפים שלושת כוס מתערובת הכוסברה והפטרוזיליה לסיר עם העדשים והאורז. שומרים כרבע כוס אותה נוסיף לרוטב בסוף
- מוסיפים לתערובת 2 כפות עגבניות מרוסקות ו-2 כפות רסק עגבניות ומערבבים הכל ביחד
- מערבבים את כל העיסה ונותנים לה להתבשל כמה דקות
- טועמים ומשפרים טעמים אם צריך, מורידים מהאש נותנים לתערובת להתקרר
- שוטפים את הפלפלים היטב, חותכים להם את הראש, קוצצים את הגבעול ומנקים אותם היטב מגרעינים
- יוצקים שמן לסיר ומטגנים בצל לצבע שקוף
- מוסיפים את רבע כוס הפטרוזיליה הכוסברה עם השום ומערבבים
- מוסיפים את כל התבלינים, מלח פלפל פפריקה מכל הטעמים
- מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות, מערבבים
- מוסיפים מים ונותנים לסיר רתיחה
- מנמיכים את האש וממלאים את הפלפלים בתערובת העדשים והאורז
- מסדרים את הפלפלים בצפיפות בסיר, שמים על כל פלפל כף או שתיים מהרוטב
- מכסים את הפלפלים עם המכסה שלהם, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, סוגרים את הסיר עם מכסה
- מבשלים כשעה עד שעה וחצי על אש נמוכה
- מידי פעם בודקים שהמים לא נגמרו, בסוף יהיה לכם סיר שילקקו את האצבעות איתו. בתיאבון.