כרוב ממולא ברוטב לימון ושום

כרוב ממולא ברוטב לימון ושום סיר שיתאים לכם לחג

שתף
הדפסה
כרוב ממולא ברוטב לימון ושום
מה צריך

250 גרם בשר טחון
1 כוס אורז – חצי בישול
מלח, פלפל שחור, שום כתוש
1 כרוב לבן
10 שיני שום
מיץ לימון סחוט
שמן זית
מלח
פלפל שחור
תבלין נענע יבשה
פטרוזיליה
3 כוסות מים

מה צריך

250 גרם בשר טחון
1 כוס אורז – חצי בישול
מלח, פלפל שחור, שום כתוש
1 כרוב לבן
10 שיני שום
מיץ לימון סחוט
שמן זית
מלח
פלפל שחור
תבלין נענע יבשה
פטרוזיליה
3 כוסות מים

כרוב ממולא ברוטב לימון ושום

כרוב ממולא ברוטב לימון ושום הוא סיר שיתאים לכם כל כך למנה עיקרית לחג. רוטב הלימון והשום מעניק לכרוב הממולא טעם חמצמץ ורענן, המאזן את הטעמים העשירים של המילוי.

לאחר הבישול הכרוב כמובן נמס בפה, והמילוי כל כך טעים. ממליצה בחום על המנה הזו.

בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן   –
האינסטגרם של סוויטדולי

רוטב לימון ושום קל ומהיר להכנה, והוא מוסיף למנה טעם אחר. מוסיפים לרוטב עשבי תיבול כמו נענע קצוצה יבשה, פטרוזיליה או תבלינים נוספים לפי הטעם.

המלצה – כדאי להשתמש בכרוב שהוא פחוס כי יותר קל לעבוד איתו עם העלים.

מכינים את תערובת הבשר עם האורז והתבלינים ומניחים בצד. מכינים את הכרוב שיתרכך במים חמים כדי שנוכל להפריד את העלים וממלאים את עלי הכרוב.

את הרוטב נכין מראש בסיר, ואת עלי הכרוב ממולאים נניח בסיר. פשוט סיר של השמחות.

כרוב ממולא ברוטב לימון ושום

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו88 כאן- מתכונים לווטצא'פ

מבצע תחתיות לסירים ומחזיק מפיות ממתכת

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

 

עוד מתכונים לפסח תמצאו כאן
מתכונים לפסח

 

רוטב לימון ושום הוא שינוי מרענן מהרוטב העגבניות המסורתי, ומוסיף טוויסט מעניין למנה קלאסית.

כרוב ממולא ברוטב לימון ושום

מתכון לכרוב ממולא עם בשר ואורז

 


כרוב ממולא ברוטב לימון ושום

סוויט דולי
כרוב ממולא ברוטב לימון ושום סיר חגיגי וטעים לחג
Prep Time 50 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 50 minutes
Course מתכונים לממולאים
Cuisine מטבח ים תיכוני

Ingredients
  

מילוי הבשר והאורז

  • 250 גרם בשר טחון
  • 1 כוס אורז - חצי בישול
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 שיני שום כתושות

רוטב לסיר

  • 1 כרוב לבן
  • 10 שיני שום פרוסות
  • 1 מיץ לימון סחוט מלימון 1
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות נענע מיובשת
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כוסות מים

Instructions
 

הכנת המילוי

  • יוצקים שמן לסיר מוסיפים בצל קצוץ ומאדים את הבצל עד לגוון שחום
  • מוסיפים את הבשר, מפוררים אותו ומטגנים
  • מוסיפים, מלח פלפל שחור ושום ומערבבים עד שהבשר מוכן. כשהבשר מוכן שמים בצד
  • מבשלים כוס אורז עם 2 כוסות מים מעט שמן וכפית מלח
  • מבשלים את האורז חצי בישול, שלא יהיה רך מדי
  • מקררים את האורז ומעבירים לקערה עם הבשר ומערבבים הכל ביחד

הכרוב

  • עם סכין חותכים מסביב לליבת הכרוב, מסביב לשורש שבאמצע הכרוב ומוציאים את ליבת הכרוב.
  • מרתיחים סיר עם מים, וכשהמים רותחים מעבירים את הכרוב לסיר
  • מבשלים את הכרוב כרבע שעה עד שהעלים מתרככים
  • לאחר מספר דקות הופכים את הכרוב כש"החור" כלפי מעלה,ככה נוכל להוציא את העלים
  • מוציאים את הכרוב מהמים הרותחים ועם מזלג בזהירות מפרקים את העלים

רוטב לסיר

  • יוצקים שמן זית לסיר, מוסיפים כף או שתיים מיץ לימון, שיני שום, מלח, נענע מיובשת פטרוזיליה ,מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה
  • קוצצים פרוסות מכמה עלי כרוב ומפזרים בתוך הרוטב
  • לוקחים עלה, פורסים אותו, שמים כף מהמלית, מקפלים כלפי מטה, מכסים את המלית, מקפלים מהצדדים ומגלגלים עד הסוף.
  • מניחים את הכרוב המגולגל בצד וממשיכים לגלגל את כל עלי הכרוב
  • כשסיימנו, שמים את העלים הממולאים צמודים ועם תחתית הסגירה למטה.
  • מצמידים את הכרובים אחד לשני וממלאים את הסיר
  • מפזרים על הכרוב הממולא, שיני שום נוספים, נענע מיובשת, מלח ופלפל שחור
  • סוחטים לימון ואפילו שניים תלוי כמה אתם אוהבים ומכסים במים
  • טועמים, לראות שהטעמים מתאימים ואם צריך משפרים טעמים
  • מניחים על עלי הכרוב מכסה קטן יותר או צלחת כדי שהכרוב לא יזוז
  • מביאים את הסיר לרתיחה, אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה עד שהכרוב מוכן. בתיאבון!
Keyword כרוב ממולא ברוטב לימון ושום

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים