תבשיל שעועית ירוקה וארטישוק תבשיל נפלא ברוטב לימון ושום, תבשיל טבעוני ושיתאים לכל בני המשפחה. קל הכנה ונהדר. ובנימה אישית, ימים לא פשוטים עוברים עלינו וכולנו מותשים נפשית, אני מנסה קצת להסיח את הדעת עם המתכונים ומקווה שזה בסדר איתכם.שיהיה יום עם בשורות טובות.
ובנוגע לתבשיל, השעועית הירוקה שומרת על נגיסות עדינה, בעוד הארטישוק מתרכך ומוסיף נימוחות. לשניהם טעם עדין וייחודי המשתלב היטב עם מגוון תבלינים ועשבי תיבול, יש לכם מנה נפלאה לארוחה.
הכל התחיל כשהילדה התקשרה ושאלה:"הכנת לצהריים גם קצת ירק?""
"מה פירוש ירק?"
"לא רק פחמימות אימוש, אני בדיאטה"
"ברורררררררר" אמרתי ושיהיה לכם ברור שלא היה לי כלום אבל הלכתי למקפיא, הוצאתי שעועית ירוקה, מצאתי גם ארטישוק וככה נוצרה לה המנה בעשר דקות.
מנה עם רוטב של לימון ושום יצאה נפלאה.
לוקחים סוטאז' מקפיצים עליו את שעועית והארטישוק, מכינים רוטב והיידה מערבבים הכל ביחד. נהדר!
בואו לעקוב אחרי באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
מחפשים עוד מתכונים לסלטים?
מתכונים לסלטים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
תבשיל קל הכנה ונהדר, מתאים לכל ארוחה
תבשיל שעועית ירוקה וארטישוק

תבשיל שעועית ירוקה וארטישוק
סוויט דוליIngredients
- 800 גרם שעועית ירוקה
- 8 פלחי ארטישוק
- 5 כפות שמן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 5 שיני שום פרוסות
- 3 כפות מיץ לימון סחוט
Instructions
- אם משתמשים בשעועית ירוקה קפואה יש להפשיר אותה לפני ולייבש אותה
- יוצקים למחבת שמן מוסיפים שום ומטגנים הכל ביחד
- מוסיפים את השעועית הירוקה ומקפיצים אותה
- את הארטישוק, חותכים לפלחים ומוסיפים לשעועית ומקפיצים הכל ביחד מספר דקות
- מוסיפים מלח, פלפל שחור, לימון ומערבבים הכל ביחד
- אפשר לתת לשעועית להיות קצת קראנצ'ית לא צריך לבשל אותה לגמרי.
- נותנים עוד חמש דקות לתבשיל לספוג טעמים, מכסים את הסיר במכסה ומחכים לאורחים. בתיאבון.