קונכיות פרגיות ופטריות כשר לפסח, מנה חגיגית ומרשימה, המנה הראשונה שלכם לחג.
חברת "שימרית" הביאה לנו שוב לחג את המוצר הגאוני והטעים, בצק עלים כשר לפסח ללא גלוטן. הבצק מצונן, לא קפוא, מוכן מיד לעבודה, ובפעם המאתיים השוס ההיסטרי – ללא גלוטן-בצק ללא גלוטן!
הוא מאד נוח לעבודה וכיף לעבוד איתו.
הפעם בחרתי להכין קונכיות ממולאות פרגיות ופטריות כשרות לפסח, נפלאות כמנה ראשונה לשולחן החג והיא גם מרשימה ביופיה. ואני מזכירה שוב – הבצק ללא גלוטן!
הכנתי לכם סרטון כדי שתראו בדיוק איך הכנתי
כדי להכין את הקונכיות, חתכתי את הבצק ל – 12 ריבועים ושמתי את הבצק בתבנית שקעים, מורחים בביצה ולתנור רבע שעה והקונכיות שלכם מוכנות, כך הן נראו לפני שנכנסו לתנור.
זה גם היתרון שלהם. ניתן להכין את התערובת של הפרגיות והפטריות יום לפני, לאפות ולהכין רק לפני ההגשה.
כמובן שאפשר להכין גם עם מילוי צמחוני רק של פטריות.
תמלאו את הקונכיות, קצת רוטב, מפזרים צנוברים ויש לכם יופי של מנה
עוקבים אחרי באינסטוש, בואו תראו כאן איך הכנתי –
האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן47– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מבצע! 2 בקבוקים למרסס שמן מזכוכית 250 מל’
לפרטים ורכישה
מבצע! 2 בקבוקים למרסס שמן מזכוכית 250 מל’
קונכיות פרגיות ופטריות נפלאות בטעמן
קונכיות פרגיות ופטריות כשר לפסח
המתכון בשיתוף שימרית

קונכיות פרגיות ופטריות כשר לפסח
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה בצק עלים שימרית כשר לפסח
- 4 כפות שמן
- 2 בצל
- 250 גרם פרגיות
- 250 גרם פטריות טריות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 3 כפות סויה - לא חייבים
- 1 כף צנוברים
Instructions
- פורשים את בצק העלים על משטח העבודה וחותכים לאורך לשלושה פסים
- חותכים לרוחב עוד שלושה פסים וככה יש לנו 12 יחידות
- משמנים תבנית שקעים ומכניסים כל ריבוע לשקע של התבנית
- לוחצים עם כוס בעדינות
- טורפים ביצה ומורחים ביצה טרופה על הבצק
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כ-15 דקות
- בינתיים מכינים את הפרגיות והפטריות
- את הפרגיות חותכים לקוביות קטנות
- יוצקים שמן למחבת, בצל אחד חתוך לקוביות שמים במחבת ומטגנים לגוון זהוב
- מוסיפים את קוביות הפרגיות ומטגנים הכל ביחד, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים
- אפשר להוסיף גם חצי כוס מים כדי שהרוטב יהיה חום
- שמים את הפרגיות המוכנות בצד
- חותכים את הפטריות לקוביות
- במחבת אחר יוצקים שמן, קוביות בצל ומוסיפים את הפטריות ומטגנים
- מטגנים עד שהפטריות משחימות ומאבדות מהנפח שלהם, מתבלים במלח ופלפל
- מוסיפים את הפטריות לתבנית הפרגיות ומערבבים הכל ביחד
- אפשר להוסיף סויה לחיזוק הטעמים אבל לא חייבים
- מבשלים את הפרגיות עם הבשר כחמש דקות ומורידים מהאש
הרכבת המנה
- לוקחים קונכייה, ממלאים בתערובת פרגיות ופטריות, יוצקים רוטב, ומפזרים צנוברים
- מסדרים על מגש יפה ומגישים. בתיאבון!