עוף עם לימון ודבש, מנה שהיא קלאסיקה על זמנית, והוא מתאים בול לאווירה של שבת.
תדמיינו את זה: יום שישי בצהריים, הבית מתמלא בריחות של לימון טרי, עוף שנצלה לאט לאט בתנור. הריח הזה לבד כבר פותח את התיאבון ומכניס לאווירת שבת רגועה ונעימה. לא יעזור כלום, זה ריח של בית.
השילוב של חמיצות הלימון עם המתיקות העדינה של הדבש יוצר רוטב שעוטף את העוף והופך אותו למעדן. העוף סופג את כל הטוב הזה, הוא הופך לנימוח ורך מבפנים, עם עור פריך ושחום מבחוץ. איזון טעמים מושלם!
ובואו, שלא תטעו, זה נראה שוס אבל כל כך קל להכין.
מה שכן, מתחילים עם תיבול העוף לפני. שמים את העוף בקערה, מכסים עם כל הרטבים, מערבבים ומכניסים למקרר. אם אתם רוצים לילה לפני, אפשרי, גם שעתיים לפני מספיק בהחלט.
אחרי זה מכניסים לתנור והופה! יש לנו עוף חלומי לארוחת שבת.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויט
אתם יכולים להוסיף לתבנית ירקות כמו תפוחי אדמה, בטטות, גזר או בצל – הם יספגו את רוטב הלימון המופלא ויהפכו לתוספת חלומית. ככה יש לכם ארוחה שלמה בתבנית אחת.
קערית אמייל קטנה למזטים ומטבלים
הגיעו צבעים חדשים בצבע חרדל ומנטה – משגעים ביופים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ’אפ?
לחצו כאן47– מתכונים לווטצ’אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
במהלך האפייה, אפשר מדי פעם לצפות את העוף ברוטב שבתבנית בעזרת כף
עוף עם לימון ודבש
עוף עם לימון ודבש
סוויט דוליIngredients
- 6 כרעים עוף
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות דבש
- 2 שיני שום כתושות
- רבע כוס מיץ לימון סחוט
- 1 כפית אורגנו יבש
- 1 פרוסות לימון מלימון אחד
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
Instructions
- שמים בקערה את השמן זית, הדבש, השום, הלימון והתבלינים ומערבבים לעיסה אחידה
- מכניסים את כרעי העוף לקערה ועוטפים את העוף עם הרוטב היטב, מערבבים עם הידיים עד שכל העוף מכוסה ברוטב
- משמנים קלות תבנית אפייה
- מעבירים את העוף לתבנית אפייה ויוצקים על העוף את שאריות הנוזלים
- מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר או לילה או לפחות שעתיים שהעוף יספוג טעמים
- מוציאים מהמקרר, מורידים את הניילון, מוסיפים פרוסות לימון על העוף ומסביב, מכסים בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות
- אופים כשעה וחצי. מדי פעם פותחים, זהירות! זה חם עם כף יוצקים על העוף רוטב מהתבנית
- חצי שעה אחרונה אפשר להוריד את הכיסוי. ונותנים לו חצי שעה אפייה בלי כיסוי כדי שיקבל צבע. הוא מושלם! בתיאבון.
- אפשר לפזר מעל פטרוזיליה לפני ההגשה לשולחן.
