סלט קיסר כמו במסעדות אחד הסלטים הכי קלאסיים ומפנקים שיש. אם אנחנו מכינים אותו בבית אנחנו מקבלים את כל הטעמים שאנחנו אוהבים, אבל עם ירקות טריים ופריכים, ומעל הכל – הרוטב שאנחנו מכיניםוהוא משהו אחר לגמרי.
תשכחו מרטבים קנויים, הסלט הזה עוסק כולו במרכיבים טריים ואיכותיים!
אין מה להשוות בין סלט קיסר שאנחנו מכינים עם חסה פריכה, קרוטונים תוצרת בית ורוטב עשיר לבין כל גרסה אחרת.
למרות שהוא נראה כמו משהו ממסעדה יוקרתית, הוא ממש קל להכנה. מכינים אותו אותו בכמה דקות ומרשימים את כולם עם מנה קלאסית ומנצחת.
רוטב קיסר ביתי זה פשוט קסם. הוא קרמי, עשיר, ויש לו עומק טעמים שאף רוטב קנוי לא יכול להגיע אליו. השילוב של שום, אנשובי, פרמז'ן וחרדל הוא פשוט מושלם. יש כאלה שלא אוהבים אנשובי אז לא חייבים להוסיף.
מה שכן – כולנו יודעים פרמז'ן חובה בסלט קיסר.
הכנתי את הסלט הזה כבר המון פעמים. לעיתים אני משתמשת בחסה רגילה ולעיתים בלבבות חסה ערבית.
את הקרוטונים אפשר לקנות או להכין בקלות בבית.
בואו לעקוב אחרי באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
מחפשים עוד מתכונים לסלטים?
מתכונים לסלטים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
סלט קיסר כמו במסעדות
סלט קיסר כמו במסעדות
סוויט דוליIngredients
- לבבות חסה רומית
- 1 כוס קרוטונים
- חצי כוס גבינת פרמז'ן מגורדת דק
רוטב
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1 כף מיונז
- 2 כפיות מיץ לימון
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- פילטים של אנשובי - לא חובה אבל מוסיף המון טעם
Instructions
להכנת קרוטונים בבית
- מורחים על שתי פרוסות לחם שמן זית, חותכים לקוביות
- אפשר לחמם בתוכנית גריל בנינג'ה עשר דקות ויש לכם קרוטונים
- בתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות מכניסים את הקוביות ואופים כרבע שעה עד שהן משחימות
- מכינים את הרוטב
- אפשר לשים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון ולטחון הכל ביחד עד לקבלת עיסה אחידה, או בקערית עם מטרפה לערבב היטב עד שהעיסה אחידה. טועמים ואם צריך משפרים טעמים.
- שומרים את הרוטב בצנצנת סגורה במקרר
- חותכים את החסה, ומייבשים אותה היטב.
הגשת הסלט
- מפזרים את עלי החסה בקערה יוצקים רוטב ומערבבים את הסלט, מוסיפים את הקרוטונים ומפזרים פרמז'ן מעל ומגישים.
- אפשר לפזר מעל פרוסות אנשובי זה יקפיץ לכם את הסלט.
