עוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד
לפני הכל הנה איך מכינים את עוגת החלומות, עוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד
את עוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד צילמתי לכם לפני האפיה,
אבל את העוגה עצמה בשלמותה, אחרי אפייה, לקחתי איתי להרצליה.
זה התחיל בטעימה של החתן שלי שאמר לי -אוי מייגוד דורית היא משהו!
לשכנה הנחמדה שהיה לה אקמול-קולד ואמרה לבת שלי בואי לקחת,
שלחנו חתיכה מהעוגה.
אחרי שבעלה טעם הגיע הווטאפ –
שבעלה טעם ואמר שזו עוגה נדירה בטעמה. לא אני אמרתי, בחיי הוא אמר.
השכנה השלישית שראתה את הווטאפ התחננה לפרוסה גם, קיבלה.
ואז אמר האיש, רגע על מה המהומה, קם לטעום, הקטנטנים הצטרפו לחגיגה ונעלמה העוגה.
יש גם סרטון איך מכינים בצק שמרים לעוגת שמרים
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
יפהפייה בצורתה וקטלנית בטעמה.
אין תיאור אחר לעוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד.
תכינו, תועמו תגידו צדקת.
ממרח הלוטוס
עם פרורי העוגיות ושבבי השוקולד
גורמים לעוגה להיות קטלנית בטעמה.
אז איך מכינים עוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד?
לאחר הכנת הבצק, מרדדים את הבצק ומורחים עליו ממרחי לוטוס.
אני השתמשתי בשני ממרחים. אחד רגיל ואחד עם שברי עוגיות בתוכו.
מפזרים על שכבת ממרחי הלוטוס פרורי עוגיות לוטוס.

נשארו מעוגת ממתקים ליום הולדת מלאי ממתקים,
פוררתי שוקולד "מקופלת" על העוגיות.
חותכים את הבצק לחמישה פסים ומתחילים לגלגל.
מסיימים את הבצק?
עוברים לפס השני וממשיכים לגלגל
ככה מגלגלים שלושה פסים.
בגלל שהדוגמנית השמינה בזמן הגלגולים,
מעמידים אותה ואת הפסים הנוספים מלפפים סביבה.
הנה המתוקה מוכנה להיכנס לתנור.
ביתרת הבצק אפשר להכין שבלולים קטנים
או כל צורה אחרת שתעלה על דעתכם למנות אישיות
עוד מתכונים לעוגות שמרים
רק ללחוץ כאן – עוגות שמרים
אחחח אתם תהנו!
פירוט בנושא המרת שמרים מדוייקת לחצו כאן – המרות מידות משקל לאפייה ובישול
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד
סוויט טיפ:
את בצק השמרים מכינים במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה.
הפעם השתמשתי בשמרית ומשפר אפיה שגורם לתפיחה מרשימה של העוגה.
מה צריך בשביל עוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד?
לבצק:
500 גרם קמח – 3.5 כוסות קמח
1/2 שמרית שמרים טריים – 25 גרם
1/2 שקית משפר אפייה
100 גרם חמאה מומסת לא חמה – בטמפרטורת החדר
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח
למריחה על העוגות והעוגיות
ביצה טרופה
מילויים:
1 צנצנת ממרח לוטוס
1 צנצנת ממרח לוטוס עם שברי עוגיות
כ-10 עוגיות לוטוס מפוררות
כוס שוקולד מגורר – אני פוררתי שוקולד "מקופלת"
זיגוג לאחר האפיה:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
חצי מקל וניל
טיפות לימון סחוט
שמים הכל בסיר קטן, מביאים לרתיחה,
מנמיכים האש מבשלים עוד כעשר דקות ומכבים את האש.
איך מכינים עוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד?
בקערת המיקסר שמים הקמח.
יוצרים מספר גומות מסביב ושמים שמרים, משפר אפיה, סוכר, מלח ומערבלים הכל ביחד.
מוסיפים לקערה: ביצים, חמאה ונותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית.
בסוף כוס חלב פושר לאט לאט והמיקסר ממשיך לעבוד.
נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שהבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עשר דקות!
אחרי חמש דקות עצרתי את פעולת המקסר, "אספתי" את הבצק והמיקסר המשיך לעבוד עד שהבצק ניתק מהקערה ויש לכם בצק אחיד ורך.
אחרי הלישה מגיע שלב ההתפחה.
שתי אפשרויות: לילה במקרר או שעה עד שעה וחצי בחוץ עד שהבצק מכפיל נפחו.
בשלב ההתפחה את הבצק מניחים בקערה משומנת עטוף בניילון נצמד.
אני הלכתי על לילה במקרר.
בבוקר, הוצאתי הבצק, חילקתי לשניים והתחלתי לעבוד.
במחצית מהכמות הכנתי עוגה ובמחצית השניה עוגיות אישיות.
הכנת העוגה:
מרדדים את הבצק לריבוע.
על מחצית מהבצק מורחים קרם לוטוס.
על המחצית השניה מורחים קרם לוטוס מעורב בעוגיות.
מפזרים מעל פרורי עוגיות לוטוס שפוררנו.
מפזרים מעל פרורי העוגיות פרורי שוקולד.
מעוגת ממתקים ליום הולדת, נשארה לי "מקופלת" פוררתי ופיזרתי על העוגה.
מחלקים את הבצק לחמישה חלקים ומתחילים לגלגל.
מגלגלים עיגול ראשון. מרימים אותו, שמים על הפס השני ומגלגלים שוב.
שמים על הפס השלישי ומגלגלים.
בשלב הזה העיגול נעשה די שמנמנן.
נעמיד את הדוגמנית ואת פסי הבצק נלפף סביב העוגה.
אם בדרך נופלים קצת שוקולדים ופרורי עוגיות לא קרה כלום, תדביקו על הבצק.
אני אפיתי בתבנית מס' 22 למרות שהעוגה יותר קטנה.
משמנים נייר אפיה ושמים העוגה על תבנית האפיה.
מורחים על העוגה ביצה טרופה ונותנים לה לנוח עוד שעה.
לאחר כשעה, מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים את העוגה.
אופים כחצי שעה עד שהעוגה נעשית חומה.
מוציאים מהתנור ומורחים את העוגה בזיגוג המתוק כשהעוגה חמה והרוטב קר.
הריח כשהיא נאפית הורס ומזהירה מראש –
היא הורסת ביופיה וקטלנית בטעמה. באחריות.
ק – ט – ל – ני – ת!
אלה שטעמו לא הפסיקו עד שהעוגה לא נגמרה.
תעזבו אותה לבד על השיש להתקרר וכשתחזרו תראו שמחציתה נעלמה.
מהחצי השני נכין עוגיות אישיות.
יש כמה אפשרויות.
מרדדים בצק, מורחים ממרח לוטוס, מפזרים עוגיות ושוקולד.
תגלגלו את הבצק ולאחר שלושה גלגלולים תעצרו.
תחתכו פרוסות מהבצק.
בתבנית מאפינס תכניסו שתיים או שלוש עיגולים ביחד.
אפשר להצמיד בצורת פרח גם חמש פרוסות.
אפשר גם לחתוך מרובעים ולשים כפית ממרח באמצע ולסגור כמו מעטפה.
לאחר שסיימתם, להניח על נייר אפיה, למרוח ביצה ולתת לזה לנוח עוד שעה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה ומוציאים כשמזהיב.
אחחח אתם תהנו.
שיהיה סופ"ש מתוק חברימים!
לגרסת פרווה – אפשר להחליף את החלב בחלב סויה או מים – את החמאה המומסת להחליף במחמאה או מרגרינה.
אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק בבקשה ב SWEET DOOLY תודה!
באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!
הצלחות המרהיבות בחסות פוקס הום