מתכון לקובה של פסח מגיע עם סיפור אמיתי.
יש לי חברה עם לב ענק שאני רק שולחת לה הודעה בנוסח:
"יש לך איזה עוזרת בית פנויה בשבילי?" ותוך שניות היא שולחת לי שלושה מספרי טלפון שונים.
מלאך. צדיקה. אוהבת אותה מיליונים!
ככה קבלתי את העוזרת האחרונה שלי שגובהה בערך מטר וחצי שוקלת אולי ארבעים קילו
אבל מזיזה שידות ומרימה מיטות מברזל כאילו נולדה עם כוחות של סופר-וומן.
השבוע בזמן שהיתה בין להרים שטיחים ולנקות את המקרר זרקה לי
"הכנתי לחברה שלך קובה"
"באמת?"
"אבל קוּבֶּה של פסח לא קובה רגיל"
קובה? קובה כשר לפסח?
אם יש משהו שתמיד לוקח בהליכה אצלנו זה קובה.
בטוחה שגם אצלכם, קטנים כאלה שנעלמים בשניים שלושה ביסים בפה,
ועוד קוּבֶּה של פסח מקמח מצות!
השנה פתחתי "מפעל" לקובה כמה שהיה טעים.
אז השנה תוך כדי הכנת הקובה התחלתי להעלות סטורי לאינסטגרם
איך אני מכינה את הקובה שלב אחרי שלב וככה יש לכם גם סרטון
איך מכינים קובה של פסח שלב אחרי שלב. הנה
קובה של פסח זה הדבר הכי קל שמכינים.
תפוחי אדמה שמועכים לפירה, מערבבים עם קמח מצה,
מוסיפים מלח, פלפל, שמן וביצה ומערבבים לבצק רך.
מכינים כדורים, ממלאים ומקפיאים.
השנה גם הקפאה לא היתה, הכנתי וישר טיגנתי.
יצאו אשששש!
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו75 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מבצע! 2 מנדולינה משולבת עם חותכן קוביות
לפרטים ורכישה
מבצע! 2 מנדולינה משולבת עם חותכן קוביות
ואם אתם מחפשים עוד מתכונים טעימים לפסח כאן
מתכונים לפסח
מתכונים לעוגות, קינוחי כוסות ומתוקים לפסח כאן
מתכונים לעוגות וקינוחים כשרים לפסח
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מתכון לקובה של פסח
מתכון לקובה של פסח
סוויט דוליIngredients
- 2 תפוחי אדמה מבושלים
- 2 כוסות קמח מצה
- 3 ביצים
- 2 כפות שמן
- 1 כוס מים
- 1 כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
מתכון נוסף –השנה נשארה לי בשקית רק כוס פרורי קמח מצה וניסיתי מתכון חדש שגם הקובה יצאו מעולים!
- 5 תפוחי אדמה
- 1 כוס קמח מצה
- 2 ביצים
- 3 כפות שמן
- חצי כפית מלח
למילוי הבשר
- 500 גרם בשר טחון
- 3 כפות שמן
- 1 בצל
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
Instructions
- מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים את תפוחי האדמה לפירה.
- שמים בקערה את תפוחי האדמה המעוכים, קמח מצות, ביצים, שמן ומתחילים ליצור בצק.
- מוסיפים את המים עד שהבצק נעשה רך וממשיכים ללוש
- כשהבצק נעשה עיסה אחידה שמים בצד
- מטגנים בצל במחבת עד שנעשה שחום
- מוסיפים את הבשר ועם מזלג מפוררים את הבשר עד שכל הבשר משנה צבעו
- מוסיפים את התבלינים, מלח, פלפל שחור, מי שאוהב כמון ומערבבים עד שהבשר מוכן.
- מכינים כעשרים וחמש כדורי בצק
- משטחים את הבצק על כף היד וממלאים בבשר וסוגרים
- שמים בקופסה סגורה את הקובה הנהדרים ומקפיאים
- אפשר גם לטגן במקום
- לפני ההגשה- מחממים סיר עם שמן עמוק שיהיה רותח ומכניסים את הקובה הקפואים ישר לשמן
- אחרי חמש דקות מנמיכים את האש ומטגנים את הקובה מכל הצדדים עד שמשחים
- הבצק רך והקובה טעים! בתיאבון!
