איך מכינים קניידלך כשרים לפסח?
איך מכינים קניידלך אוורירים שכולם רוצים עוד ועוד? סרטון בו תוכלו איך מכינים קניידלך –
איך מכינים קניידלך כשרים לפסח?
כשהילדים שלי ושל אחותי היו קטנים ונפגשו ביום שלאחר הסדר, היה נוהל קבוע, הבן של אחותי רץ לבתי הבכורה ובסקרנות שואל אותה
"גלי, כמה קניידלך אכלת אתמול?"
הבכורה שלי בלי למצמץ נהגה לומר:"שבע או שמונה"
וכל פעם מחדש, הילד היה בהלם, למה גלי אכלה שבעה או שמונה קניידלך והוא אכל רק שניים.
בואו נתחיל מההתחלה.
כמו כל עם ישראל במשך השנים בליל-הסדר אחותי ואני, היינו עושות את החג פעם ביחד ופעם עם המשפחה של הבעל. למחרת, היינו נפגשות כל המשפחות לארוחת צהרים והילדים היו מעבירים חוויות.
הפעם הראשונה היתה משהו בנוסח כזה:
הבן של אחותי מספר לבנותי
"אצלנו סבתא שלי תמיד שואלת כמה קניידלך אני רוצה, אחד או שניים ואני ביקשתי שני קניידלך"
"שניים?" התפלאה הבת שלי "אצלנו שניים אוכלים לפני האוכל"
הילד כמעט התעלף "למה את מתכוונת?"
אצלנו סבתא מגישה ושואלת: "גלי, לשים לך עוד? ועד שאני לא אומרת די היא לא מפסיקה. אחרכך היא גם משאירה את הקערה על השולחן ואני יכולה לקחת כמה שאני רוצה"
"זה לא יכול להיות!" הילד הסתכל עליה במבט מוזר "אצלנו אין דברים כאלה"
"כן כן אכלתי אולי שבע או שמונה"
וכך מדי שנה חזרה השאלה על עצמה עד שהילדים בגרו והוא לקח לעצמו שבעה קניידלך
את המתכון לאיך מכינים קניידלך כשרים לפסח?
לקחתי לפני שנים מאודטה.
זוכרים את הטור שהיה לה בעיתון? הייתי מכורה אליו.
עיתון צהבהב שעד היום נמצא בניילונית וכל פסח יוצא החוצה,
התאמתי אותו לטעמנו והקניידלך טעימים חלום!
מתכון נהדר שממנו אני מכינה גם את הלחמניות של פסח

את כל המתכונים לפסח תמצאו כאן – מתכונים לפסח
הקניידלך יוצאים רכים ואוורירים וטעימים טעימים,
אצלנו אוכלים אותם גם בלי מרק.
ובפינה האהובה עלי תראו מי אהבה את הקניידלך – ווקשה(:

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
רוצים לקבל מתכונים לווטצ’אפ
לחצו92 כאן –מתכונים לווטצ’אפ
עוד מתכונים לפסח תמצאו כאן
מתכונים לפסח
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
איך מכינים קניידלך כשרים לפסח?
איך מכינים קניידלך כשרים לפסח?
סוויט דוליIngredients
- 1 כוס מים
- 5 כפות שמן רגיל
- 1 כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור
- 3 ביצים
- 1 כוס קמח מצה
Instructions
- שמים שני סירים על האש.
- סיר א’ – שמים ליטר מים + 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף – מרתיחים.
- בסיר הזה נבשל את הקניידלך
- סיר ב’ שמים: כוס – מידה בינלאומית
- 1 כוס מים, 5 כפות שמן רגיל, כפית מלח מחוקה, רבע כפית פלפל שחור
- מביאים לרתיחה, מבשלים דקה ומורידים מהאש.
- מוסיפים1 כוס קמח מצה ובוחשים.
- מוסיפים 3 ביצים אחת אחרי השניה ומערבבים היטב, מקבלים עיסה אחידה.
- כשהמים בסיר א’ רותחים, מרטיבים את הידיים, יוצרים כדורים והופ זורקים לסיר.
- מכינים בערך 12-15 כדורים, נותנים להם להתבשל כעשר דקות, אפילו פחות, עד שהם צפים, מעבירים לכלי ריק ומתחילים סיבוב שני.
- קניידלך אוורירים טעימים חלומיים! חג שמח

