סקונס לחמניות אנגליות מהירות הכנתי לכבוד אמה.
אמה קליין היא גיבורת ספרה של חברתי רוית ליפשיץ ציון, ברומן הביכורים שלה – 'אהבותיה של אמה'.
בעל, אישה וגבר לוקחים אותנו למשולש אהבה סוחף, לוהט ומרתק, בין תל אביב, פריז ולונדון.
על בחירות בין המוכר והבטוח ובין החדש והמסעיר, על גילוי עצמי והכוחות הטמונים בנו ושבכל גיל צריך זמן לאושר.
בואו לעקוב אחרי באינסטוש
האינסטגרם של סוויטדולי
משפט מפתח בחייה של אמה: ההומור מחזק את הרצינות.
הקלארידג' – לונדון
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ כל יום זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו83 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מקריאת סיפרה של רווית הסקונס היו כל כך חיות אצלי
שהייתי חייבת לטעום מהסקונס שאמה טעמה ורצתי לחפש ברשת מתכון לסקונס.
סקונס הן לחמניות אנגליות, המוגשות עם חמאה וריבה בארוחת בוקר אנגלית או תה של אחרי הצהרים.
מצאתי את המתכון המושלם אצל גיל חובב אהוב ליבי ורצתי להכין סקונס.
אני אוהבת את הסיפורים של גיל ואני אוהבת איך הוא מכין מתכונים.
אצל גיל אין משחקים.
אני זוכרת שפעם בתוכנית טלויזיה תיבל עם מרק עוף ואמר:"מהזה לא לתבל עם מרק עוף? ככה גדלנו"
והמשפט שהכי התחברתי אליו במתכון לסקונס "הסקונס אולי אנגלים אבל הם הכי ישראלים כי זורקים הכל לקערה ומערבבים".
אז זרקתי הכל וערבבתי, בדיוק כמו שגיל אמר
עשרים דקות בתנור והסקונס היו מוכנים.
בתמונה לחמניות סקונס עם ריבת ענבים
קונפיטורת או ריבת ענבים ירוקים
אחרי שתניחו שני ענבים מהקונפיטורה ותתנו ביס,
אתם תזרקו אותי מהחלון כמה תתמכרו
ריבת ענבים, או ריבת חצילים
קוביות חמאה ובחיי שהאנגלים האלה יודעים לחיות.
אם אתם מחפשים עוד מתכונים ללחמניות – יש לחמניות זיתים מהירות
ולחמניות גבינה בטעמים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
סקונס לחמניות אנגליות מהירות
סוויט טיפ:
כמות כ-15 לחמניות עגולות.
כמו שאמרתי את המתכון לסקונס לקחתי מגיל חובב אבל עשיתי שינויים קלים.
גיל ממליץ לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים.
מכיוון שהבצק רך מאד העדפתי לקמח את הידיים עם קמח ויצרתי לחמניות קטנות.
המלצה חשובה – יש להכין את הסקונס ולאכול באותו היום.
למחרת הבצק מתייבש ונעשה פרורי ופחות טעים.
מכינים את הסקונס במעבד מזון
מכניסים קודם את כל החומרים הרטובים: ביצה, חמאה חלב ומפעילים לשניים שלושה סיבובים.
מוסיפים מלח סוכר ובפעמיים לערבב את הקמח.
את החמוציות מוסיפים בסוף ומערבבים עם מרית.
ככה הבצק נראה לפני
קמחתי ידיים ויצרתי סקונס

הסקונס יצאו מהתנור – תהנו!

מה צריך בשביל סקונס לחמניות אנגליות מהירות שאמה אוהבת?
3 ביצים
100 גרם חמאה רכה
2/3 כוס חלב
חצי כוס סוכר
קורט מלח
500 גרם קמח תופח
כוס חמוציות – לא חובה
איך מכינים סקונס לחמניות אנגליות מהירות שאמה אוהבת?
במעבד מזון עם להב פלדה נשים ביצים חמאה וחלב ונפעיל לסיבוב או שניים.
מוסיפים הסוכר המלח ומחצית מכמות הקמח ומפעילים.
מוסיפים את יתרת הקמח ומפעילים לסיבוב נוסף.
הבצק רך מאד ובשלב הזה מוציאים את סכין הלהב,
מוסיפים את החמוציות ומערבבים עם מרית.
מקמחים את הידיים עם קמח ויוצרים עיגולים.
בתבנית, על נייר אפיה משומן מניחים את הלחמניות.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים כעשרים דקות עד שהלחמניות משחימות.
כשהן יוצאות מהתנור הן חלומיות!
עם ריבה וחמאה מרגישים קצת כמו באנגליה(: