עוגת תפוחים עם סוכר חום וקינמון היא עוגה מפתיעה.
מפתיע אותי כל פעם מחדש, איך עוגות שאני "אוספת" אליהם מצרכים,
"מעיפה" לקערה, מתקתקת את עוגה ובום! יוצאת עוגה חלומית. ככה יצא לי עם עוגת התפוחים הזו.
עוגת תפוחים עם סוכר חום וקינמון.
מצאתי רינגים עם צורות בארון אמרתי יאללה בואי נשחק.
כשגמרתי לשחק והפרוסות עמדו ונחו להן העפתי אותן לתוך העוגה.
על העוגה פיזרתי סוכר חום וקינמון,
בגלל שהתפוחים שקעו נוצרו "גבעות" קריספיות שפשוט דורשות להיאכל לא בצורה מסודרת.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים לראש השנה לחצו כאן
מתכונים לראש השנה
ואם אתם מעוניינים להצטרף
רק ללחוץ כאן – ווטצאפ למתכונים
עוגת תפוחים עם סוכר חום וקינמון
עוגת תפוחים עם סוכר חום וקינמון
סוויט דוליIngredients
- 4 תפוחים מקולפים, מגולענים ופרוסים לפרוסות דקות
- 2 כוסות קמח תופח
- 2 כוסות סוכר
- 2 ביצים
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס חלב
- 1/2 כוס מים רותחים
- 3/4 כוס סוכר חום
- 2 כפות אבקת סוכר (לא חובה)
Instructions
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
- מערבבים בקערה את הקמח והסוכר. מוסיפים את הביצים, השמן והחלב, ומערבבים. אחרי שהעיסה אחידה מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים פעם נוספת.
- משמנים תבנית מרובעת ויוצקים את הבלילה לתוכה.
- מטביעים את עיגולי התפוחים בעדינות בבלילה, חלק משאירים חשופים.
- מערבבים את הקינמון והסוכר החום ביחד ומפזרים מעל העוגה.
- מכניסים לתנור ואופים כ- 50 דקות. בודקים עם קיסם: מכניסים קיסם לעוגה – אם הקיסם יוצא יבש אפשר להוציא את העוגה מהתנור.
- אחרי שהעוגה התקררה מפזרים מעל אבקת סוכר – לא חייבים.
- הרי לכם עוגת תפוחים קלה להכנה שיוצאת עסיסית, אוורירית ונהדרת.תיהנו ובתיאבון
- גירסה פרווה: להחליף את החלב- בחלב סויה או מיץ תפוזים.
סוויט טיפ
ניתן לאפות בתבנית עגולה מס` 24,או 2 תבניות אינגלישקייק.
מה צריך לעוגת תפוחים עם סוכר חום וקינמון?
4 תפוחים מקולפים, מגולענים ופרוסים לפרוסות דקות
2 כוסות קמח תופח
2 כוסות סוכר
2 ביצים
1/2 כוס שמן
כוס חלב
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כפית קינמון
3/4 כוס סוכר חום
2 כפות אבקת סוכר – לא חייבים
מערבבים בקערה את הקמח והסוכר.
מוסיפים את הביצים, השמן והחלב, ומערבבים. אחרי שהעיסה אחידה מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים פעם נוספת.
משמנים תבנית מרובעת ויוצקים את הבלילה לתוכה.
מטביעים את עיגולי התפוחים בעדינות בבלילה, חלק משאירים חשופים.
מערבבים את הקינמון והסוכר החום ביחד ומפזרים מעל העוגה.
מכניסים לתנור ואופים כ- 50 דקות. בודקים עם קיסם: מכניסים קיסם לעוגה – אם הקיסם יוצא יבש אפשר להוציא את העוגה מהתנור.
אחרי שהעוגה התקררה מפזרים מעל אבקת סוכר – לא חייבים.
הרי לכם עוגת תפוחים קלה להכנה שיוצאת עסיסית, אוורירית ונהדרת.
תיהנו ובתיאבון (:
גירסה פרווה: להחליף את החלב- בחלב סויה או מיץ תפוזים.
