שטרודל תפוחים עם עלי פילו
שטרודל תפוחים חלומי עם עלי פילו שמכינים במהירות, לכאורה נראה קשה להכנה
אבל תאמינו לי אסביר לכם כאן הכל שלב אחרי שלב ואתם תראו כמה קל להכין את זה.
מילא קל, אלוהים כמה טעים!
עלי פילו אתם יודעים שאני אוהבת ולמרות שזה נראה קשה, זה ממש לא נורא.
כשהכנתי מאפה עלי פילו עם גבינות הדגמתי בדיוק איך אני עובדת עם עלי פילו.
עלי פילו פותחים את האריזה, מכסים במפית ומתחילים לעבוד.
ראשית, מכינים תערובת של ריבועי תפוחים עם סוכר חום, קינמון ואגוזים קצוצים
כדי שהשטרודל שלנו יהיה עסיסי השתמשתי בממרח טופי.
מרחתי שכבת ממרח טופי על עלה הפילו,
סידרתי שורת תפוחים למעלה
וגילגלתי משני הצדדים כדי שהתפוחים לא יפלו החוצה
ומגלגלים לגליל ארוך.

מרחתי חמאה מומסת על עלה הפילו והעברתי לתבנית אפיה.
כדי ליצור תבניות אישיות,
שמנתי תבנית הנחתי את עלה הפילו בתוך הצלוחית,
הוספתי תפוחים וכיסיתי עם שולי הבצק.
ככה אתם יוצרים מנות אישיות.
יצאו מהתנור. חלום!
אבל רגע אם אתם רוצים מתכונים עם עוגת תפוחים שקל מאד להכין
בבקשה – עוגת תפוחים בחושה שמכינים במהירות
לעוד מתכונים עלי פילו ממולאים מתוקים כאן
מתכונים מתוקים שמכינים עם עלי פילו
לעוד מתכונים של עוגות עם פירות הכל כאן –
עוגות עם פירות

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
ששטרודל תפוחים עם עלי פילו
מה צריך בשביל תפוחים בעלי פילו?
חבילת עלי פילו
50 גרם חמאה מומסת+1 ביצה – מערבבים ביחד בקערית קטנה
5 תפוחים חתוכים לריבועים
כוס סוכר חום
כפית קינמון
50 גרם אגוזים קצוצים
קופסת ממרח טופי (יש בכל החנויות שמתמחות באפיה). אם לא מצאתם אפשר להשתמש בריבה.
איך מכינים תפוחים בעלי פילו?
מערבבים בקערה את התפוחים, סוכר חום, קינמון ואגוזים.
פותחים את חבילת עלי הפילו ומכסים במגבת כי לעלי הפילו יש נטייה להתייבש.
כל פעם לוקחים דף פילו מניחים בצד עובדים עליו ובינתיים יתר הדפים מכוסים במגבת.
מקלפים בעדינות שני דפי פילו, מורחים בשכבת ממרח טופי.
בתחילת הדף להוסיף את התפוחים. לגלגל את הפילו משני הצדדים כדי שהתפוחים לא יברחו ולגלגל לרולדה ארוכה.
למרוח מעל את החמאה המומסת עם הביצה.
ניתן גם להכין בקעריות.
לרסס קערית עם שמן להניח שני עלי פילו בצלוחית, למרוח רוטב טופי ולהוסיף תפוחים.
למרוח את שולי העלים עם החמאה המומסת והביצה.
לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות להכניס הרולדות ולאפות כרבע שעה עד עשרים דקות גג, עד שעלי הפילו משחימים.
הכי כיף לאכול את זה. העלים שמתפצחים בפה, רוטב הטופי והתפוחים, פשוט תענוג!