עוגת דובדבנים בחושה מקמח כוסמין הכנתי לכבוד עונת הדובדבנים,
הפרי שאני משתגעת עליו.
לא זוכרת אם סיפרתי לכם אבל כשהבת שלי היתה בת 16 היא החליטה שהיא רוצה לעשות קעקוע.
זה היה לפני שנים כשגל הקעקועים עוד לא סחף את המדינה.
היה לנו ויכוח גדול ובסוף התרציתי בתנאי שאבוא איתה לראות איך זה נעשה.
בשביל לעשות את ה סיפור קצר,
בסופו של דבר, היא יצאה עם קעקוע קטן על הרגל,
ואני עם זוג דובדבנים שהולכים איתי לכל מקום.
עוגת דובדבנים בחושה מקמח כוסמין הכנתי
אחרי שמישהי בקבוצת האוכל שאלה/איתגרה אותי
אם אפשר להכין עוגת דובדבנים עם קמח כוסמין
אני אוהבת אתגרים ובזמן האחרון הקמח כוסמין מככב אצלי במטבח
והנה התוצאה. העוגה לפני שנכנסה לתנור.
את כמות הדובדבנים חילקתי לשניים,
חלק עירבבתי בתוך הבלילה, אחרי שיצקתי את הבלילה לתבנית
בזהירות הטמנתי בתוך העיסה וחלק הנחתי מעל.
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
השתמשתי בדובדבנים בהירים וכהים תוכלו לראות בעוגה.
העוגה רכה, עסיסית, נפלאה!
לעוד מתכונים עם דובדבנים רק לחצו כאן
מתכונים עם דובדבנים
חברתי האהובה, הבלוגרית דפנה אוסטר מיכאל, הכינה פאי דובדבנים הורס!
בשביל להגיע למתכון לחצו כאן – פאי דובדבנים

לעוד מתכונים לעוגות עם פירות רק לחצו כאן –
עוגות עם פירות
לעוד מתכונים לעוגות פרווה לחצו כאן –
מתכונים לעוגות וקינוחים פרווה
עוגת דובדבנים בחושה מקמח כוסמין
סוויט טיפ:
בשביל שהעוגה תהייה פרווה ניתן להחליף את השמנת מתוקה
בקרם קוקוס.
מה צריך לעוגת דובדבנים בחושה מקמח כוסמין?
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 גביע שמנת חמוצה (200 מל) או קרם קוקוס
חצי כוס שמן
כוס וחצי קמח כוסמין
כפית אבקת אפיה
כוס דובדבנים מגולענים
אבקת סוכר לקישוט מעל
איך מכינים עוגת דובדבנים בחושה מקמח כוסמין?
שמים בקערת המיקסר את הביצים, סוכר וניל, הסוכר ומקציפים לקצף אוורירי.
כשהקצף בהיר ואוורירי מוסיפים את השמנת חמוצה והשמן ועוד סיבוב במיקסר.
מנפים את הקמח כוסמין ומוסיפים את אבקת האפיה ומערבבים הכל ביחד.
מוסיפים לתערובת ומערבבים.
מפסיקים את פעולת המיקסר.
מחצית מכמות הדובדבנים מוסיפים לעיסה ומערבבים פנימה.
מחממים תנור ל – 180 מעלות, משמנים תבנית ויוצקים הבלילה פנימה.
את יתר הדובדבנים משקיעים בזהירות בבלילה.
אופים כארבעים דקות, בודקים עם קיסם ומוציאים לקירור.
מקשטים באבקת סוכר.
תהנו!
עשיתי כמו שרשום כוס וחצי קמח כוסמין מלה ויצא לי עוגה דחוסה. היכן הטעות? את רשמת קמח כוסמין ובטח התכוונת ללבן ולא מלה. כמה כוס צריך לקמח מלה כוסמין לעשות?
אם את משתמשת בקמח כוסמין מלא את צריכה להוסיף עוד נוזלים פשוט. תוסיפי עוד חצי כוס מיץ תפוזים לדוגמא
עוד חצי כוס מיץ תפוזים או קרם קוקוס זה יספיק לא ישאיר לי כמו פעם קודמת עוגה דחוסה וכאילו לא אפויה?
העוגה יצאה דחוסה לא בגלל הנוזלים אלא בגלל שהיה בה יותר מדי קמח. אמרת לא אפויה, סימן שלא אפית מספיק טוב. העוגה לא אמורה להיות כמו לא אפויה. אולי תתני לה עוד קצת זמן בתנור. בנוסף, אל תערבבי הרבה אחרי שאת מוסיפה את הקמח. שני ערבובים ולתבנית. עודף ערבוב גם גורם לעוגה דחוסה.
אוקי. הבנתי. בכול זאת להוסיף עם הכמות הקמח כוס וחצי עוד חצי כוס מיץ תפוזים או קרם קוקוס?