מתכון לחלה מתוקה עם צימוקים נפלאה ורכה.
חגי תשרי הם הזמן המתאים לחלה מתוקה עם צימוקים.
מתכון לחלה מתוקה עם צימוקים רכה כמו עננים מתוקה כמעט כמו עוגה
והצימוקים נותנים לה תוספת נהדרת לטעם.
פרוסת חלה מתוקה עם צימוקים עם חמאה או ריבה זה חלום!
בואו תראו באינסטגרם איך הכנתי. בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
חלה מתוקה עם צימוקים מושלמת כמה שהיא טעימה
התאפקתי קשות לא לקלקל אותה לפני הצילומים
מזל שצילמתי לפני שהילדים הגיעו
כי ברגע שהגיעו, שלוש דקות והחלה חוסלה.
אחת שמרתי בצד ושלחתי לגיסי
כי ידעתי שבשבילו חלה עם חמאה וחלבה זה החיים!

לפני כשנה הכנתי עם חברתי האהובה טלי, חלות שמרים לשבת.
בסרטון שלמטה תוכלו לראות בדיוק איך מכינים את החלות מבצק שמרים.
בדיוק באותה דרך הכנתי את החלה המתוקה עם הצימוקים.
את הצימוקים הוספתי בדקות האחרונות של הלישה לפני ההתפחה.
הכנתי שתי חלות עגולות
והן יצאו פשוט מושלמות!
תרדו עוד תמונה למטה ותוכלו לראות
איך הצימוקים ממלאים את החלה. חלום!
מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? בבקשה
מתכונים לראש השנה

אם אתם רוצים לראות במדוייק
איך מכינים חלה לשבת מבצק שמרים,
שלב אחרי שלב עם סרטון הסבר
בבקשה – מתכון לחלות שבת מבצק שמרים
עוד מתכונים ללחם וחלות כאן
מתכונים ללחם וחלות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מתכון לחלה מתוקה עם צימוקים נפלאה ורכה
מה צריך בשביל להכין מתכון לחלה מתוקה עם צימוקים נפלאה ורכה?
חצי קילו ק"ג קמח לבן
1 כף שמרים יבשים (11 גרם)
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
1 ביצה גודל L
1 כוס חלב פושר
כף מחוקה של מלח
כוס צימוקים בהירים
לקישוט:
ביצה טרופה
איך מכינים מתכון לחלה מתוקה עם צימוקים נפלאה ורכה?
בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים.
מוסיפים ביצה, השמן והחלב ונותנים למיקסר לעבוד על מהירות בינונית גבוהה לפחות שבע דקות.
אחרי חמש דקות מוסיפים את המלח ונותנים למיקסר לעבוד עוד שלוש ארבע דקות לפחות.
מוסיפים את הצימוקים ולשים עוד דקה עד שהצימוקים מתערבבים היטב בבצק.
אחרי הלישה מגיע שלב ההתפחה.
שתי אפשרויות: לילה במקרר או שעה עד שעה וחצי בחוץ עד שהבצק מכפיל נפחו.
לאחר התפחה ראשונה לשים את הבצק שוב להוצאת האוויר
עכשיו מגיע שלב היצירה.
מחלקים את הבצק לשלושה כדורים.
חלה עגולה
מפס בצק אחד לעשות רולדה ארוכה וליצור חלה עגולה.
חלה בצורת צמה
מחלקים את הבצק לשלושה כדורים.
מכל כדור יוצרים פס ארוך, שמים את שלושת הפסים אחד ליד השני
וקולעים את הבצק לצמה ארוכה.
מקפלים את הקצוות פנימה.
צמה עם שני פסים
ליצור שני כדורים
כל כדור ליצור פס ארוך
לגלגל את הפסים אחד על השני.
לאחר שהחלה מוכנה, להבריש פעמיים בביצה טרופה ולתת לה לתפוח עוד כשעה.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים כעשרים וחמש דקות עד שהחלה מזהיבה.
לאחר שהוצאתם מהתנור לקרר את החלה על רשת על מנת שלא תתרטב מלמטה.
אפשר לפרוס עם סכין, אפשר לבצוע עם ריבה או עם חמאה היא פשוט חלומית.
שיהיה לכם חג שמח ומתוק!