מתכון למרק כתום קל הכנה וטעים.
ואחרי כל המאכלים הנהדרים אך מלאי הקלוריות שאכלנו בחנוכה, חוזרים לשגרה עם מרק כתום.
מרק כתום של דלעת, גזר ובטטה שמתאים גם לחורף, מרק דל בקלוריות.
מרק כתום קל-קל להכנה והכנתי לכם גם סרטון של דקותיים איך מכינים מרק כתום.
אם התעצלתם ולא הסתכלתם על הסרטון
סידרתי לכם את כל המוצרים על המגש
ותוכלו לראות בדיוק איך מכינים מרק כתום
המצרכים הם דלעת, גזר ובטטה.
רק שתדעו שבטא קארוטן, שמצוי בשפע רב בירקות כתומים, חיוני למערכת החיסון
ולכן המרק הכתום קלאסי לחורף.

שמים את כל המצרכים בסיר
מוסיפים מים ותבלינים ולאש.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש והמרק מתבשל להנאתו.

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים למרקים תמצאו פה – מתכונים למרקים
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם אתם מוזמנים לכאן – אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
הקוצץ המושלם לכל מטבח
סרטון הדגמה איך עובדים עם הקוצץ הנפלא הזה
מאחר והמרק אינו מכיל בכלל שומן החלטתי להשביח את טעמו עם גבינה צהובה מגורדת מעל.
מה שטעים במרק הזה, אחרי שמפזרים את הגבינה הצהובה,
תוך כמה דקות הגבינה נמסה בתוך המרק ואז תענוג לאכול את המרק עם הגבינה.

מתכון למרק כתום קל הכנה וטעים
מתכון למרק כתום קל הכנה וטעים
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם דלעת
- 3 גזרים
- 3 בטטות מאורכות
- 2 שיני שום
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- 5 כוסות מים
- 2 פרוסות גבינה צהובה
Instructions
- מקלפים את הירקות וחותכים את הדלעת, הגזר והבטטה לקוביות.
- שמים הכל בסיר, מוסיפים את שיני השום
- יוצקים מים עד גובה הירקות ומוסיפים את התבלינים.
- הכורכום נותן למרק טעם נהדר אבל אם אתם לא משתגעים על כורכום,אני ממליצה על חצי כפית בלבד.
- כאמור כל המצרכים בסיר מדליקים את האש ומביאים לרתיחה
- לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה ארבעים דקות עד שכל הירקות רכים.
- הכי קל להכניס מיקסר מוט לסיר ולטחון הכל ביחד עם המים
- מגישים את המרק חם, מפזרים מעל קוביות גבינה נותנים להם להינמס מעט ואתם פשוט נהנים.
- חורף נעים אהובות ואהובים!
