דג בורי בלימון ושום מכינים במהירות במחבת בעשר דקות
ויש לכם מנה פנטסטית.
המתכון לדג בורי בלימון ושום אני מכירה מהבית,
אמא שלי היתה מכינה המון את המתכון הזה ובעיניים עצומות.
המתכון הכי קל, הכי פשוט וטעים אש.
כי מה יותר פשוט מלשים במחבת שום פטרוזיליה תבלינים להניח את הדג
בפנים לבשל עשר דקות והדג מוכן? קל קל וטעים טעים.
היה עוד רוטב אחד שאני ממש לא אהבתי אבל אבא שלי היה משוגע עליו,
זה גם היה דג ברוטב עם לימון אבל היו מכינים את הרוטב בצבע לבן.
קוראים לזה בספניולית – אגרסטז'ה משהו כזה,
אני יודעת שיש כאלה שמשוגעים על הרוטב הזה, אני פחות.
אני אוהבת את הדגים שלי בלי הרבה עבודה ודג בורי בלימון ושום
מתאים מצויין לקטגוריה הזו.
הפעם הכנתי את הכמות לזוג, כי מישהי פנתה אלי ואמרה לי שתמיד
אני נותנת בכמויות למשפחה, ומה יעשו אלה שהם זוג צעיר וגם רוצים להכין?
אז קרין אהובה בבקשה, הנה מתכון לדג בורי בלימון ושום שיתאים לך בדיוק
להכין לך ולבן זוגך.
אם אתם מחפשים מתכון אחר לדגים בבקשה
דג סלמון בתנור, חמישה מצרכים כולל הדג
אתם מוזמנים לקהילת האוכל – אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
ואם אתם לא יודעים מה לבחור בבקשה תפריט מתכונים מחכה לכם
תפריט מתכונים
דג בורי בלימון ושום
מה צריך בשביל דג בורי בלימון ושום?
2 פילטים של בורי
3כפות שמן זית
כ-5 שיני שום פרוסות
חצי פלפל ירוק או אדום חריף (מי שאוהב חריף אפשר יותר, מי שלא אוהב חריף – לוותר
חצי כוס מים
2-3 כפות לימון סחוט
כוס כוסברה קצוצה
כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
איך מכינים דג בורי בלימון ושום?
יוצקים שמן למחבת ומוסיפים את פרוסות השום.
מוסיפים לסיר את המים, התבלינים: מלח, פלפל, פטרוזיליה וכוסברה ומיץ הלימון
מביאים לרתיחה נותנים לטעמים להתערבב ולהיספג ביחד כעשר דקות
מוסיפים את פרוסות הדגים לסיר כשהעור כלפי מטה
מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים כ-10 דקות עם סיר מכוסה.
אפשר לפזר גם פרוסות לימון על הדג.
המתכון הכי קל, הכי פשוט והכי טעים.