שוק טלה חלומי בתנור הוא מאכל חובה בראש השנה ופסח בארוחות המשפחתיות.
אחראי על הכנת השוק האיש שלצידי וכל פעם מחדש כולם מלקקים את האצבעות.
הכנתי לכם סרט עם הסברים מדוייקים, תוכלו לראות ושלב אחרי שלב איך מכינים שוק טלה בתנור.
תוכלו לראות כאן
אל תטעו, זה נשמע מתכון קשה אבל ת'כלס עם המדריך המדוייק שאני נותנת לכם כאן,
המנה מאד פשוטה להכנה וזו הצלחה בטוחה.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו45 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
מדי שנה האיש קונה את שוק הטלה עם העצם
ותמיד יש רק אחד שמקבל את שוק הטלה בשלמותו.
בחג האחרון, קבלנו שוק טלה ללא העצם וזו היתה חגיגה אמיתית. חלום חלום חלום!
שני שוקי טלה הוכנו אחד לערב החג ואחד לצהריים שאחרי.
טיפים חשובים:
ראשית, הולכים לקצב ואומרים לו שיתן לכם "שוק טלה אחורי", שיוציא את העצם, אבל שישאיר את כל השומנים.
משקל השוק בערך כ – 3-4 קילו.
מביאים הביתה ומאפסנים במקום הכי קר במקרר.
אפשר להכין יום מראש ולמחרת להוסיף תפוחי אדמה ולהכניס לתנור שוב,
או להכין באותו היום. חשוב לזכור שהתנור צריך לעבוד כ3-4 שעות ולכן תכננו את העבודה.
כשמתחילים לעבוד מכינים קערית עם המון שיני שום קלופות בתוכה, מלח ופלפל שחור גרוס, זה הכל.
זו כל התורה
ראשית, דוקרים את הבשר ומחדירים פנימה את שיני השום.

מעסים את הבשר היטב עם שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס

מחפשים עוד מתכונים לפסח?
מתכונים לפסח
צורבים את נתחי הבשר בתנור משני הצדדים

מחפשים עוד מתכונים לפסח?
מתכונים לפסח
סיר סוטאז’ מאמייל בצבעי פסטל קוטר 26
סיר סוטאז’ אמייל בצבעי פסטל מרהיבים: תכלת, מנטה, שמנת – קוטר 26 גובה 7 ס”מ מכיל 2.5 ליטר – עיצוב נקי ומינימליסטי המשתלב בכל מטבח ושולחן
מכניסים לאפייה ארוכה וככה הם נראים כשיצאו מהתנור
מוסיפים תפוחי אדמה ובצל שכבה תחתונה
ומכניסים לאפייה נוספת

שנשאר בתבנית
אם אתם מחפשים מתכונים נוספים – בבקשה
תפריט מתכונים לליל הסדר, כל המנות לשולחן במקום אחד
או
מתכון להכנת צלי בשר בקר קלאסי חגיגי

שוק טלה חלומי בתנור
מה צריך בשביל שוק טלה חלומי בתנור?
1 שוק טלה במשקל 3-4 קילו ללא עצם
2 ראשי שום מפורקים לשיני שום טבולים בשמן זית.
פלפל שחור גרוס
מלח
חצי כוס שמן זית
איך מכינים שוק טלה חלומי בתנור?
ראשית, דוקרים את הבשר ומחדירים פנימה את שיני השום.
ככה ממלאים את כל נתח שוק הטלה בשיני שום.
מעסים את שוק הטלה עם שמן זית.
מפזרים על שוק הטלה פלפל שחור גרוס ומלח גס או רגיל ומעסים את הבשר היטב.
מחממים תנור ל-250 מעלות, צלייה רגילה, לא טורבו.
כשהתנור לוהט מכניסים את התבנית לעשר דקות עד רבע שעה פנימה שתתחמם.
מוציאים בזהירות את התבנית ומניחים בתוכה את שוק הטלה ומכניסים שוב לצריבה.
הפעולה הזו "סוגרת" את הבשר. לא מכסים את התבנית.
אחרי כרבע שעה מוציאים, הופכים את הבשר וצורבים את הבשר מהצד השני.
מנמיכים את התנור ל -200 מעלות מכסים את התבנית ואופים עוד כשעתיים בתנור.
אבל צריך להשגיח שהבשר לא ישרף.
אחרי כשעתיים מוציאים את התבנית.
אם אתם רוצים להוסיף תפוחי אדמה להוסיף אחרי שהבשר מוכן,
לפזר מלמטה תפוחי אדמה ובצל להניח את הבשר מעל ולהכניס לתנור לעוד שעה.
תפזרו מעל תפוחי האדמה מלח ופלפל, כדי שלא יקחו את כל הטעמים מהטלה.
כל ההסברים בסרטון שווה לראות.תהנו אהובות ואהובים!

Dear dooly – thanks – Meoole – and all the beautiful ideas – love your advice – HAG SAMEACH V'KASHER
|תודה רבה לך וכיף גדול לקבל כאלה מחמאות! חג שמח גם לכם!