פיצה מצה טעימה לפסח הכנתי כי צריך שיהיה טעים בארוחת ערב.
הנה סרטון של פחות מדקה שתוכלו להבין את מכינים פיצה מצה.
בשנה שעברה הכנתי מצות מגולגלות עם גבינה
שזכו להצלחה עצומה והן אפילו מככבות בדף הראשון של גוגל במקום הראשון!
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
מאחר והמצות המגולגלות הן שוס החלטתי השנה להכין אותן בצורת פיצה.
פיצה מצה מגולגלות עם גבינה צהובה.
כשזה מגיע לשולחן כולם בטוחים שזו מצה רגילה

אבל כשחותכים מוצאים הפתעה וזה טעים אש!

מאד קל להכין פיצה מצה טעימה לפסח.
על מצה רטובה מורחים רוטב עגבניות
מפזרים פתיתי גבינה צהובה
קצת זיתים ומגלגלים.
אני מתה על פתיתי הגבינה,
הם נמסים בתוך המצה בשניות והן נהדרות לעבודה.

מגלגלים את המצות, מפזרים מעל גבינה צהובה ואופים בתנור.
גם פה פתיתי הגבינה עושים עבודה מצויינת,
תראו איך הם נזלו אחרי האפייה.
מה שכן מודה, המצות המטוגנות יותר טעימות.

רוצים לקבל במייל כל יום מתכון לפסח?
דולי, תשלחי לי מתכונים לפסח!
בואו הירשמו כאן
תוכלו למצוא כאן
מתכונים לפסח
מתכונים לעוגות, קינוחי כוסות ומתוקים לפסח כאן
מתכונים לעוגות וקינוחים כשרים לפסח
בואו הצטרפו לקהילה האוכל הטעימה שלנו
בה תמצאו המון מתכונים טעימים
ותוכלו לשתף גם את המתכונים שלכם
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

פיצה מצה טעימה לפסח
המתכון בשיתוף תנובה/גבינות עמק
מה צריך בשביל פיצה מצה טעימה לפסח?
10 מצות
1 שקית פתיתים עמק – 28% של תנובה
1 קופסה רסק עגבניות
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור
כוס טבעות זיתים
2 ביצים טרופות
שמן לטיגון
איך מכינים פיצה מצה טעימה לפסח?
עושים למצות מקלחת של מים מתחת לברז.
מרטיבים אותן היטב מכל הצדדים וישר עוטפים במגבת מטבח.
מניחים על צלחת ומחכים שיתרככו .
בינתיים מכינים רוטב עגבניות.
מערבבים את רוטב העגבניות עם השום המלח והפלפל.
כשהמצה רכה רכה, מקלפים מהחבילה
חותכים את המצה לחצי,
מורחים רוטב עגבניות, מפזרים פתיתי גבינה צהובה,
מעל מפזרים טבעות זיתים.
מגלגלים את המצה לרולדה.
טובלים את המצה בביצה הטרופה.
מחממים סיר עם שמן עמוק וכשהשמן רותח מכניסים את המצה לטיגון.
עומדים ליד ומשגיחים שלא נשרף והופכים צד אחרי מספר דקות.
כשהמצה משחימה מוציאים ומניחים על נייר סופג.
נייר סופג חשוב! שיספוג את הקלוריות המיותרות(:
מגישים חם וזה עוד לא מגיע לשולחן, זה נעלם!
גירסה אפויה:
לשמן תבנית, לשים את המצות המגולגלות בתבנית
למרוח ביצה טרופה מעל, לפזר גבינה צהובה
להכניס לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות
ולאפות כרבע שעה עד עשרים דקות.
חג טעים אהובות ואהובים!