תפוחי אדמה ברוטב בשמל זו מנה פנטסטית לחג.
הכנתי לכם סרטון של שתי דקות, איך בדיוק מכינים תפוחי אדמה ברוטב בשמל.
בסרטון השתמשתי ברוטב בשמל מוכן, תוכלו להכין רוטב בשמל בבית בעשר דקות, המתכון למטה.
בואו לאינסטוש טעים אצלי –
האינסטגרם של סוויטדולי
שני יתרונות נפלאים להכנת המנה הזו
מכינים את רוטב הבשמל בעשר דקות
קל הכנה וטעים אש!
מבטיחה לכם שאם תנסו תראו כמה קל
והכי חשוב – תצליחו!

את תפוחי האדמה חותכים דק דק
אפשר עם מנדולינה כמובן אפשר ביד זה חשוב הטריק העיקרי בהכנת תפוחי האדמה,
זה לחתוך אותם ממש ממש דק.
אני השתמשתי במנדולינה.

המנדולינה ששרפה את הרשת
ותכין לכם תפוחי אדמה דקים דקים
עכשיו במבצע עד אליכם!
היתרון הנוסף והאדיר של המנה הזו,
אתם מכינים את תפוחי האדמה, כמה ימים לפני החג, בלי לחץ ואופים!
כן-כן אופים את תפוחי האדמה.
אחרי האפייה מקררים ומכניסים למקרר.
חצי שעה לפני הארוחה, מחממים את המנה בתנור,
תפוחי האדמה משחימים, הגבינות מתרככות ואחרי הביס הראשון של האורחים,
התבנית תחוסל!
בוודאות. זה מה שקרה אצלנו ובחיי לא תכננתי

הטריק הנוסף שלא משכיבים את תפוחי האדמה בתבנית,
אלא מעמידים אותם אחד אחרי השני.
תוכלו לראות בסרטון במדוייק איך הכנתי את המנה.
מחפשים עוד מתכונים לשבועות?
מתכונים לשבועות

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
תפוחי אדמה ברוטב בשמל
תפוחי אדמה ברוטב בשמל
סוויט דוליIngredients
- 5 תפוחי אדמה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס חלב
- 250 מל' שמנת מתוקה
- 100 גרם פתיתי מוצרלה
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- 1 כוס רוטב בשמל
רוטב בשמל
- 50 גרם חמאה
- 1 כוס חלב
- רבע כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- רבע כפית מוסקט טחון
- 2 כפות קורנפלור
Instructions
- מכינים את רוטב הבשמל
- שמים בסיר חמאה וחלב מלח, פלפל שחור ומוסקט ומערבבים
- מדליקים את האש מוסיפים קורנפלור ומערבבים כל הזמן עד שהעיסה סמיכה
- שומרים בצד
- מקלפים את תפוחי האדמה ועל מנדולינה חותכים אותם לפרוסות דקות.
- דקות אמרתי, הכי דקות שאפשר.
- שמים בקערה את תפוחי האדמה, ומוסיפים את החומרים:
- חלב, שמנת מתוקה, תבלינים, שיני שום, פתיתי מוצרלה, מערבבים הכל ביחד
- לוקחים תבנית ומשמנים אותה קלות.
- מניחים את תפוחי האדמה בעמידה, אחד אחרי השני.
- יוצקים את שאריות הרוטב על תפוחי האדמה
- יוצקים את רוטב הבשמל על תפוחי האדמה
- לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית לשעה עד שעה וחצי,עד שתפוחי האדמה מתרככים.
- מוציאים ומגישים לאנשים.
- אם אתם רוצים ליצור את אפקט הוואו כמו בתמונה, אחרי אפייה של כשעה
- עם כף מוציאים "קבוצת" תפוחי אדמה ושמים בתבנית בתנור
- מכניסים לעוד חצי שעה לתנור
- מוציאים, מגישים ושומעים כמה הצליח לכם המתכון החדש של תפוחי האדמה.
מקלפים את תפוחי האדמה ועל מנדולינה חותכים אותם לפרוסות דקות.
דקות אמרתי, הכי דקות שאפשר.
שמים בקערה את תפוחי האדמה, ומוסיפים את החומרים:
חלב, שמנת מתוקה, תבלינים, שיני שום, פתיתי מוצרלה, מערבבים הכל ביחד.
לוקחים תבנית ומשמנים אותה קלות.
ומניחים את תפוחי האדמה בעמידה, אחד אחרי השני.
יוצקים את הרוטב מעל ואת רוטב הבשמל מפזרים מעל תפוחי האדמה.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית לשעה עד שעה וחצי,
עד שתפוחי האדמה מתרככים.
מוציאים ומגישים לאנשים.
אם אתם רוצים ליצור את אפקט הוואו כמו בתמונה, אחרי אפייה של כשעה,,
עם כף מוציאים "קבוצת" תפוחי אדמה ושמים בתבנית בתנור,
מכניסים לעוד חצי שעה לתנור.
מוציאים, מגישים ושומעים כמה הצליח לכם המתכון החדש של תפוחי האדמה.
חג טעים ושמח!