לחמניות טבעוניות מקמח כוסמין הכנתי כי אחותי שיגעה אותי, שנגמר לה הלחם כוסמין שהכנתי בפעם הקודמת, ושאני אכין לה שוב. אז יש לי ברירה?!

הפעם החלטתי להכין לחמניות טבעוניות מקמח כוסמין, כי בדרך כלל אחותי נוהגת לפרוס את הלחם ולהקפיא אותו. הפעם, הכנתי לה לחמניות שיהיה לה יותר קל. גם הפעם הכנתי עם זיתים כי הזיתים מאד מוסיפים מאד לטעם.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון? בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
הכנתי לכם סרטון איך בדיוק הכנתי את הלחמניות
תוכלו לראות כאן
אפיתי את הלחמניות בתבנית מיוחדת,
מגש מחורר עם חורים, שנותן לאוויר להכנס לתבנית ואופה את הלחמניות בצורה מושלמת.
קשות מבחוץ, רכות מבפנים
עוד מתכונים עם קמח כוסמין תמצאו כאן
מתכונים עם קמח כוסמין
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו54 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
רק ללחוץ כאן
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
לחמניות טבעוניות מקמח כוסמין
מה צריך ללחמניות טבעוניות מקמח כוסמין?
500 גרם קמח כוסמין מלא
1 כף שמרים יבשים
2 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
כוס – כוס ורבע מים פושרים (כוס בינלאומית)
1 כוס זיתים ירוקים – טבעות זיתים
שומשום וגרגרי פרג לפיזור מעל
איך מכינים לחמניות טבעוניות מקמח כוסמין?
בקערת מיקסר שמים את הקמח. משתמשים בוו לישה.
מוסיפים את המלח ומערבבים סיבוב אחד.
מוסיפים את השמרים מערבבים עוד סיבוב.
המטרה שהשמרים והמלח לא יגעו בהתחלה אחד בשני.
מוסיפים את השמן המיקסר ממשיך לעבוד על מהירות איטית.
מוסיפים את המים. מתחילים בזילוף דק של כוס מים פושרים בזמן שהמיקסר עובד.
על מהירות איטית-בינונית שלוש ארבע דקות.
הבצק אמור להיות בסוף כדור רך וגמיש.
סיימתם עם כוס המים? תוסיפו לאט לאט עוד מים עד שהבצק מתאחד.
שהמיקסר ימשיך לעבוד עוד 7 עד 8 דקות לפחות במהירות בינונית.
בסוף יהיה לכם כדור חום שנצמד לוו הלישה.
את טבעות הזיתים תסננו מהמים היטב,
אפשר להעביר לקערת המיקסר לעוד ערבוב נוסף או להכניס אותם בלישה לבצק.
לשמן תבנית, להעביר את הבצק לקערה, לכסות בניילון נצמד ולשים שעה-שעה וחצי להתפחה.
אני נוהגת לשים במיקרו (לא מפעילה!!!) כי המקום חמים וקטן.
אחרי שעה וחצי, הבצק תפח ומחלקים את הבצק ללעשרה חלקים שווים.
יוצרים מכל חתיכת בצק, לחמניה ארוכה ושמים בתבנית.
עם סכין חד חורצים את הלחמניות.
מורחים מעט שמן זית על הלחמניות למעלה ומפזרים שומשום,
או קצח או גרגרי פרג.
מכסים את התבנית ומתפיחים עוד כחצי שעה לפחות.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית.
אופים בתנור כחמישים דקות עד שעה.
לאחר האפייה מוציאים את התבנית מהתנור.
הלחמניות הכי טעימות שתכינו.
תהנו אהובות ואהובים!


