קליפות תפוזים מסוכרות ממכרות מכינים בקלות, הן ממכרות, זו אזהרה! יש לכם תפוזים בבית? יש סוכר? יופי.
ברוכים הבאים למחלקת הנשנושים הממכרים. לכולנו עכשיו יש המון תפוזים בבית ולהכין קליפות תפוזים מסוכרות
זה פשוט קל! לכבוד ט"ו בשבט יהיה לכם קינוח חדש ונהדר.
הכנתי לכם הסבר מדוייק איך מכינים.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויט
חותכים את קליפות התפוזים לרצועות דקות
שמים בסיר עם מים ומרתיחים.
כל פעם מסננים את קליפות התפוזים, ממלאים שוב ומרתיחים
זה כדי להוציא את המרירות מהקליפות.
אחרי שלוש פעמים, מסננים את המים מוסיפים סוכר ומבשלים
עד שהסוכר נהפך לסירופ והקליפות רכות.
משאירים לילה על תבנית אפייה לייבוש
ולא מתפלאים אם בבוקר מוצאים חצי כמות(:
אפשר לצפות גם עם שוקולד מריר
הו! זו בכלל אזהרת התמכרות
גם להשאיר בצנצנת באמצע הבית זה לא רעיון כזה טוב
כי כל הזמן עוברים וטועמים.
מחפשים מתכונים נוספים לט"ו בשבט?
בבקשה – מתכונים לט"ו בשבט
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
ואם אתם מעוניינים להצטרף
בואו69 – רק ללחוץ כאן – ווטצאפ למתכונים
קליפות תפוזים מסוכרות ממכרות
קליפות תפוזים מסוכרות ממכרות
סוויט דוליIngredients
- 1 כוס סוכר
- קליפות מ 3 תפוזים
- 2 שקיות סוכר וניל
- חצי כוס מים
Instructions
- שוטפים את התפוזים היטב ומקלפים.
- פורסים את התפוזים לרצועות דקות. שמים את רצועות התפוזים בסיר גדול עם מים, מרתיחים, שופכים את המים וחוזרים על הפעולה שלוש פעמים, להסרת המרירות מהקליפות.
- פעם האחרונה מסננים את קליפות התפוזים מהמים, מוסיפים לקליפות התפוזים חצי כוס מים, כוס סוכר ושקית אחת של סוכר וניל, ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שעה וחצי.
- הסוכר יהפך לנוזל סמיך ולאט לאט הקליפות ישנו את צבען.
- בשלב הזה מתחילים לטעום אם הן נעשו רכות ואלוהים כמה שהן טעימות! כשהקליפות רכות, מוציאים עם מזלג אחת אחת ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה ליבוש.
- לא לזרוק את הרוטב שנשאר הוא מעולה להרטיב עוגות.
- לצפות תבנית תנור עם נייר אפיה, מפזרים את הקליפות על הנייר. משאירים לילה על התבנית במטבח לייבוש, ואם אתם מתעוררים בבוקר ומגלים שיש רק חצי תבנית, אל תתפלאו.
- להעביר לקופסה סגורה.
- אפשרויות נוספות:
- אפשר לפזר עליהן סוכר וניל אלוהים איזה ריח זה גורם כשפותחים את הקופסה.
- אפשר להמיס שוקולד ולצפות וזה בכלל ממכר.להמיס מאה גרם שוקולד מריר עם כף שמן במיקרו, לערבב ולצפות את הקליפות תפוזים.
- שיהיה לכם ממש טעים אהובות ואהובים!
סוויט טיפ:
לאחר שמייבשים את קליפות התפוזים אפשר להשאיר אותן ככה.
ניתן לזרות עליהן סוכר וניל ואלוהים כמה שזה שוס!
ניתן לצפות עם שוקולד מריר – זו אזהרת התמכרות!
מה צריך לקליפות תפוזים מסוכרות ממכרות?
קליפות מ-3 תפוזים
כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
חצי כוס מים
איך מכינים קליפות תפוזים מסוכרות ממכרות?
שוטפים את התפוזים היטב ומקלפים.
פורסים את התפוזים לרצועות דקות.
שמים את רצועות התפוזים בסיר גדול עם מים,
מרתיחים, שופכים את המים וחוזרים על הפעולה שלוש פעמים,
להסרת המרירות מהקליפות.
בפעם האחרונה מסננים את קליפות התפוזים מהמים,
מוסיפים לקליפות התפוזים חצי כוס מים, כוס סוכר ושקית אחת של סוכר וניל,
ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שעה וחצי.
הסוכר יהפך לנוזל סמיך ולאט לאט הקליפות ישנו את צבען.
בשלב הזה מתחילים לטעום אם הן נעשו רכות ואלוהים כמה שהן טעימות!
כשהקליפות רכות, מוציאים עם מזלג אחת אחת ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה ליבוש.
לא לזרוק את הרוטב שנשאר הוא מעולה להרטיב עוגות.
לצפות תבנית תנור עם נייר אפיה, מפזרים את הקליפות על הנייר.
משאירים לילה על התבנית במטבח לייבוש,
ואם אתם מתעוררים בבוקר ומגלים שיש רק חצי תבנית,
אל תתפלאו.
להעביר לקופסה סגורה.
אפשרויות נוספות:
אפשר לפזר עליהן סוכר וניל אלוהים איזה ריח זה גורם כשפותחים את הקופסה.
אפשר להמיס שוקולד ולצפות וזה בכלל ממכר.
להמיס מאה גרם שוקולד מריר עם כף שמן במיקרו, לערבב ולצפות את הקליפות תפוזים.
שיהיה לכם ממש טעים אהובות ואהובים!





