מתכון לחרוסת של סבתא גלילה, קלה להכנה, מתכון טבעוני פרווה נהדר!
השנה כולנו צריכים להכין חרוסת לבד. התקשרה אלי חברתי דניאל ושאלה איך מכינים חרוסת.
נכון! שכחתי לגמרי. צריך להכין חרוסת לליל – הסדר, כל שנה אנחנו אוכלים את החרוסת של סבתא גלילה ואף פעם לא הכנתי לבד.
ישר התקשרתי לסבתא גלילה, שתתן לי מתכון.
אתם יודעים איך זה בשולחן החג, יש כל מיני מאכלים על השולחן, ויש חרוסת של סבתא גלילה, שאנחנו מנשנשים אותה לפני, במהלך ובמשך כל הארוחה.
כשמגיע שלב טעימת החרוסת, אצלנו החרוסת מתחסלת ישר על ההתחלה, כי היא פשוט טעימה.
ולמה אוכלים חרוסת? כי החרוסת מזכירה את הטיט, שאיתו עבדו אבותינו בפרך.
אוכלים את החרוסת פעם עם מצה, וב"כורך" שמים חתיכת מצה, קצת חרוסת וחסה.
כשהתקשרתי לשאול על המתכון, הופתעתי לשמוע שהמתכון קל. המתכון פרווה, טבעוני – מעולה.
להכנת החרוסת, סבתא גלילה משתמשת בתמרים מעוכים בוואקום,
החבילה ללא חרצנים, איתה היא מערבבת את כל הרכיבים.
אחרי שתכינו את החרוסת, ניתן להכין כדורים קטנים, או פשוט להניח בצלוחיות קטנות על השולחן, שכל אחד יקח בעת הברכה מהחרוסת.
מתכונים נוספים של סבתא גלילה תמצאו כאן
המתכונים של סבתא גלילה
עוד מתכונים לפסח תמצאו כאן
מתכונים לפסח
לעוד מתכונים של עוגות לפסח רק ללחוץ כאן –
עוגות ועוגיות לפסח
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו19 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
מתכון לחרוסת של סבתא גלילה
![]()
![]()
מתכון לחרוסת של סבתא גלילה
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם תמרים בוואקום
- חצי כוס אגוזי מלך טחונים
- חצי כוס בוטנים קלויים ומרוסקים
- חצי כוס יין אדום לקידוש
- 1 כף קמח מצה
Instructions
- פותחים את חבילת התמרים,בודקים שאין חרצנים ליתר בטחון
- שמים בקערה, מוסיפים את כל יתר המצרכים,ומערבבים היטב.
- טועמים. אוו זה טעיםםם אומרים בקול רם.
- אולי נוסיף עוד טיפת קמח מצה?לא חייבים, רק אם אתם אוהבים.
- טועמים עוד פעם – אבל זהו,כי בקצב הזה החרוסת תיגמר לפני החג.
- אפשר להכין כדורים,
- שומרים בקופסה סגורה.
- מאפסנים במקרר וכל פעם מוציאים קצת וטועמים ומתפללים שעד ליל הסדר החרוסת לא תיגמר. חג שמח!