מתכון לפלאפל בייתי מושלם הוא המתכון הכי טעים שיש לפלאפל.
אני משתגעת על פלאפל וכל פעם מחדש אני דוגמת חנות אחרת בעיר בשביל להחליט איפה הפלאפל הכי טוב. ככה מצאתי ליד הבת שלי בהרצליה חנות של פלאפל טעימה אש והקטע הכי מדליק שגם הנכדה שלי משתגעת על פלאפל!
אז בניגוד לעובדה שאני לא אוהבת חריף את הפלאפל שלי אני אוהבת פיקנטי ולכן הכנתי אותו טעים אש!
ארוחת ערב מושלמת יש לכם עם פיתה על מחבת, טחינה רגילה או ירוקה, כדורי פלאפל ויש לכם ארוחה ישראלית הכי טעימה שיש.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו27 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
מדריך וטיפים להכנת חומוס לפלאפל
בשביל להכין פלאפל, נשתמש בחומוס שהשרנו אותו במים. למה משרים את החומוס?
כי החומוס היבש צריך להחזיר לעצמו את הנוזלים ולכן אנו משרים את החומוס.
שוטפים את החומוס ואני מוציאה את הגרגרים שהם יותר כהים או פגומים.
מכסים את הקערה במים קרים. המים צריכים לכסות את החומוס כמו מרק, כי החומוס סופג את המים.
משאירים את הקערה על השיש ואם המים נספגו בחומוס יש להוסיף עוד מים.
רצוי להשרות כ-12 שעות כי אז החומוס יכפיל את נפחו.
עדיף להחליף את מי ההשריה לפחות פעמיים בזמן ההשריה הארוכה.
בסיום ההשריה, מסננים ושוטפים את הגרגרים, לא מבשלים.
טוחנים את כל העלים הירוקים, עם השום, מוסיפים את החומוס וטוחנים לעיסה אחידה.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים. את הסודה לשתייה מוסיפים ממש לפני הטיגון. מטגנים בשמן עמוק.
לפני הטיגון, מכדררים כדורים עגולים. אם יש עדיין נוזלים בתערובת, תסחטו את הנוזלים, תכינו כדורים ואותם תטגנו.
באינסטגרם שלי תוכלו לראות סרטונים איך הכנתי את הפלאפל.
אתם עוקבים אחרי באינסטוש?
אם לא זה הזמן – יש המון סיפורים בלייב ואון ליין
בואו רק ללחוץ כאן – האינסטגרם של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים מתכונים לסלטים נוספים?
תמצאו כאן – מתכונים לסלטים
בואו הצטרפו לקבוצת האוכל הטעימה שלנו
אופים ומבשלים עם סוויט
מתכון לפלאפל בייתי מושלם
מה צריך למתכון לפלאפל בייתי מושלם?
500 גרם חומוס שהושרה 12 שעות לפני כן
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס כוסברה קצוצה
8 שיני שום
1 בצל לבן מקולף
תבלינים:
מלח, פלפל שחור,כמון,
אופציה-כפית בהרט
כף קמח חומוס
כף שומשום
כפית סודה לשתיה
איך מכינים פלאפל בייתי מושלם?
יש להשרות את החומוס כ-12 שעות לפני במים.
לאחר ההשריה, שוטפים את החומוס ושמים בצד.
מכניסים למעבד מזון פטרוזיליה, כוסברה, שום ובצל וטוחנים.
מוסיפים את החומוס וטוחנים הכל ביחד למחית אחידה.
עדיין יהיו פירורי חומוס אבל זה בסדר.
מוסיפים לתערובת את כל התבלינים ואת קמח החומוס והשומשום ומערבבים.
מוסיפים סודה לשתיה מערבבים ובינתיים מחממים שמן בסיר.
כשהשמן חם, יוצרים כדורים ומטגנים בשמן.
הופכים אחרי כמה דקות ומטגנים גם מהצד השני.
מעבירים אחרי הטיגון לצלחת עם נייר סופג.
אפשר להגיש חם ואצלי הם נשמרו מצויינים גם אחרי שלושה ימים.
שיהיה לכם חג שמח אהובות ואהובים!