מדוביק פרווה עוגת שכבות חגיגית לראש השנה, היא עוגת החג החגיגית שלכם, עוגת שכבות דבש וקצפת.
שמונה שכבות של בצק עם טעם דבש עדין וקרם וניל בין השכבות שהופך כל ביס מהעוגה לחגיגה בפה. עוגה שכל ביס שלה עם טעם של עוד. מדוביק במקור היא עוגה רוסית שהקרם שלה עשוי משכבות שמנת חמוצה וקרם. לכבוד ראש השנה הכנתי גירסה פרווה של העוגה והיא יצאה פשוט נהדרת.
העוגה הנהדרת הזו, זכתה לככב בחוברת של "שימרית" שיצאה לקראת החג עם מתכונים מיוחדים לחגי תשרי.
כדי שיהיה לכם קל, הכנתי לכם סרטון הדגמה איך מכינים את העוגה שלב אחרי שלב. בבקשה.
אז איך מכינים מדוביק הכי קל שאפשר?
להכנת הבצק השתמשתי בנטורינה, תחליף משומן צמחי מעולה, במקום חמאה או מרגרינה, מה שעזר לי להפוך את העוגה לפרווה וככה נוצרה לה עוגה נפלאה לחג שהיא גם פרווה.

אני הכנתי את הבצק לילה לפני, שמתי במקרר, בבוקר הכנתי את השכבות.
כדי שיהיה קל , רידדתי כל עלה בין שני דפי אפייה מה שיצר בצק דק-דק ונוח לעבוד.
אחרי שמרדדים, קורצים עיגולים מהבצק.
שומרים את שאריות הבצק, איתם נכין את הפירורים.
את הבצק חילקתי ל – 9 כדורים כדי שיהיה לי מספיק בצק לפזר על העוגה.
8 כדורים רידדתי לעיגולים מושלמים, את התשיעי אפיתי בלי לקרוץ עיגולים, כי גם ככה מפוררים את הבצק.
מכינים את השכבות וכל שכבה אופים חמש דקות בדיוק.
מקררים את כל השכבות.
ככה נראה שולחן הסלון שלי עם השכבות שמחכות להכנס לתנור וחלק יצאו
את העוגה מכינים לילה לפני ההגשה, כדי שהבצקים יספגו את כל הטעמים.
כל שכבה מורחים קלות בסירופ אותו הכנתי מדבש ומים רותחים.
מצפים בקצפת כל שכבה. תהיו נדיבים בקצפת, יש לכם מספיק קצפת.
בסוף, מצפים את העוגה בקצפת בשכבה העליונה, גם בצדדים. מפוררים את השכבה התשיעית או השאריות שאפינו ומפזרים על העוגה.
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם תראו איך הכנתי את העוגה בלייב –
האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
תראו את הנהדרת כמה שהיא יפה
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו95 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מדוביק פרווה עוגת שכבות חגיגית לראש השנה
מדוביק פרווה עוגת שכבות חגיגית לראש השנה
סוויט דוליIngredients
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 100 גרם נטורינה מומסת
- 5 כפות דבש
- 1 כפית סודה לשתיה
- 4 כוסות קמח רגיל
לסירופ
- 1 כף דבש
- 2 כפות מים רותחים
לקרם פרווה
- 3 קופסאות שמנת צמחית - סה"כ 750 גרם
- 1 כף סוכר
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
Instructions
- שמים בקערת מיקסר סוכר ביצים וסוכר וניל ומקציפים לקצף אוורירי.
- ממיסים נטורינה, מוסיפים לתערובת יחד עם הדבש וסודה לשתיה ומערבבים הכל ביחד.
- אם מכינים במיקסר מחליפים לוו לישה מוסיפים קמח ומערבבים הכל ביחד עד שהבצק מתאחד.
- במידה ולשים ביד, מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
- מעבירים למקרר לקירור של שעתיים שלוש לפחות.
- מוציאים מהמקרר, מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק לרולדה ארוכה.
- מחלקים את הבצק לתשעה כדורים, מכל כדור בצק מכינים שכבת בצק אחת.
- כל כדור, מרדדים בין שני ניירות אפייה לבצק דק.
- מסירים את נייר האפייה וקורצים עיגול בקוטר 22 עם תבנית עוגה.
- את כל השאריות שומרים בצד, אופים אותם מהם נכין את הפירורים לעוגה.
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות טורבו, אופים כל שכבת בצק חמש דקות בדיוק.
- שימו טיימר ותבדקו. הבצק צריך להיות שחום. להוציא ולהכניס את השכבה הבאה.
- ככה אופים את כל השכבות.
- מקררים את השכבות ומכינים את הסירופ.
- מערבבים את הדבש עם המים הרותחים.
- מקציפים שמנת עם הסוכר והאינסטנט פודינג לקצפת אוורירית.
- הרכבת העוגה
- מניחים שכבה ראשונה, מברישים סירופ על השכבה ומורחים שכבת קרם נדיבה.
- ככה שכבה על שכבה 8 שכבות, שכבה על גבי שכבה של בצקעם קרם.
- מצפים את כל העוגה בקצפת, למעלה ובכל הצדדים.
- מפוררים את שכבת הבצק האחרונה ומקשטים איתה את העוגה.
- שומרים את העוגה כשש שעות במקרר לפני ההגשה, העוגה מתרככת, הקרם נספג בעוגה והביס נהפך למושלם.
- חג שמח אהובות ואהובים.
