מתכון לשבלולי שמרים עם שוקולד

איך מכינים שבלולי שמרים קטנים עם שוקולד, הסבר מדוייק איך מכינים ביסים מושלמים

שתף
הדפסה
מתכון לשבלולי שמרים עם שוקולד
מה צריך

לבצק
500 גרם קמח – 3.5 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים או 25 גרם שמרים רטובים
100 גרם חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח
1 קופסה נוטלה

למריחה על השבלולים 
ביצה טרופה

זיגוג לאחר האפיה
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי מקל וניל

מה צריך

לבצק
500 גרם קמח – 3.5 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים או 25 גרם שמרים רטובים
100 גרם חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח
1 קופסה נוטלה

למריחה על השבלולים 
ביצה טרופה

זיגוג לאחר האפיה
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי מקל וניל

מתכון לשבלולי שמרים עם שוקולד

מתכון לשבלולי שמרים עם שוקולד הגיע אחרי
שהכנתי את עוגות השמרים
יש את מיס שוקולד וחברתה מיס שנק
הכנתי גם עוגת שמרים שוקולד וחלבה – שערורייתית
ועכשיו הגיע תור השבלולים הקטנים.
אין כמו הביסים הקטנים של עוגות השמרים שנעלמים במהירות.
מתכון לשבלולי שמרים עם שוקולד
שלב אחרי שלב בתמונות. .

מתכון לשבלולי שמרים עם שוקולד
מכינים בדיוק כמו עוגת שמרים רגילה.
מתכון מדוייק להכנת בצק שמרים תמצאו כאן – איך מכינים בצק שמרים
הכנתי לכם סרטון הכנה מדוייק


מיד יהיה לכם הסבר מדוייק איך מכינים את שבלולי השמרים.
כבר סיפרתי על חברה שלי שמאד פוחדת משמרים
בשבילה הכנתי את הפוסט הזה כדי שתוכל לראות כמה זה קל.
אבל בואו נגיד שאתם עדיין לא מעוניינים לעבוד עם שמרים
ובכל זאת, אתם משתגעים על שמרים, זה פשוט
היום ניתן למצוא בכל המרכולים בצק שמרים קפוא.
שימו במקרר ללילה ובבוקר אפשר לעבוד איתו
וחייבת להודות שהכנתי איתו פעם והעוגות יצאו טעימות מאד.

שבלולי שמרים עם שוקולד אחרי שהכנו את הבצק, מורחים  את הנוטלה,
מגלגלים לרולדה ארוכה
ואת הרולדה חותכים לפרוסות
הפרוסות האלה יהיו שבלולי שמרים עם שוקולד

שבלולי שמרים עם שוקולד

לא פשוט לשחק עם שוקולד.
הקרש מתלכלך, הידיים מתלכלכות,
השוקולד מכתים את הבצק בנקודות שוקולד
במיוחד אם משקיעים
בשבלולי שמרים עם שוקולד
שכבה עבה של נוטלה
מתכון לשבלולי שמרים עם שוקולד

שבלולי שמרים עם שוקולד

אבל הסירו דאגה מלבכם,
חוץ מכתמי שוקולד
לא קורה כלום.
באפיה הכל הכל נעלם.
מתכון לשבלולי שמרים עם שוקולד

שבלולי שמרים עם שוקולד של סוויט דולי

אחרי שהתמלאה תבנית המאפינס
עם שבלולי שמרים עם שוקולד
בתבנית נפרדת
מסדרים אותם רחוקים אחד מהשני

שבלולי שמרים עם שוקולד

 זו כל התורה.
כפי שתראו בתצלום יש שילובים מתבנית המאפינס
של שני שבלולי שמרים עם שוקולד

שבלולי שמרים עם שוקולד

או שלושה שבלולי שמרים עם שוקולד

שבלולי שמרים עם שוקולד

הם קטנים, הם מלאים בנוטלה, קטלניים!
מתכון לשבלולי שמרים עם שוקולד
לעוד מתכונים לעוגות שמרים רק לחצו כאן
מתכונים לעוגות שמרים

שבלולי שמרים עם שוקולד

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

שבלולי שמרים עם שוקולד

 

מה צריך בשביל שבלולי שמרים עם שוקולד?

לבצק
500 גרם קמח – 3.5 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים או 25 גרם שמרים רטובים
100 גרם חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח
1 קופסה נוטלה

למריחה על השבלולים
ביצה טרופה

זיגוג לאחר האפיה
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי מקל וניל

איך מכינים שבלולי שמרים עם שוקולד?

בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה.
מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.
מוסיפים את יתר החומרים בזמן שהמקסר עובד: ביצים, חמאה ובסוף את החלב הפושר.
בשלב הזה אתם נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שכל הבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עוד כעשר דקות. זה חשוב!!
אחרי חמש דקות עוצרים את פעולת המקסר, "אוספים" את הבצק.
עוד חמש דקות עבודה במיקסר עד שהבצק כולו אחיד והמרקם שלו חלק וקצת דביק.
אחרי הלישה מגיע שלב ההתפחה.
שתי אפשרויות:  לילה במקרר או שעה עד שעה וחצי בחוץ עד שהבצק מכפיל נפחו.
בשלב ההתפחה את הבצק מניחים בקערה משומנת עטוף בניילון נצמד.
הפעם אני הלכתי על לילה במקרר. בבוקר, הוצאתי הבצק, חילקתי לשניים והתחלתי לעבוד.

מרדדים את הבצק, מורחים שכבת נוטלה.
מגלגלים לרולדה.  את הרולדה חותכים לפרוסות.
בתבנית מאפין משומנת מניחים לעיתים שניים או שלוש עיגולים בשקע אחד.
בצורה זו עד שהתבנית מלאה.
את יתרת העיגולים מסדרים אחד אחרי השני בתבנית עם מירווחים ביניהם.
מורחים ביצה טרופה על השבלולים ונותנים לבצק לטפוח כחצי שעה נוספת.
מחממים תנור ל – 180 מעלות. כשהתנור חם, אופים כחצי שעה עד שהבצק משחים.
הריח שמשתרר בבית בזמן האפיה הורס!

בינתיים מכינים זיגוג שימרח על העוגה בצאתה מהתנור.
בסיר שמים את הסוכר המים ומקל וניל, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
כשהעוגות יוצאות מהתנור, מורחים הזיגוג על העוגות.
שבלולי שמרים עם שוקולד – מושלמים!

לגרסת פרווה – אפשר להחליף את החלב בחלב סויה או מים – את החמאה המומסת להחליף במחמאה או מרגרינה.

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים