כיסונים ורניקס ממולאים תפוחי אדמה בטעם של פעם, מבית אמא. לא שלי, אמא של שרה החברה שלי שהכינה את הורניקס.
שרה גדלה בבית שראתה בו את אמא שלה מכינה את הורניקס וזה היה פרוייקט יומי, באותו היום לא עושים משהו אחר.
שרה סיפרה לי שיש לה מתכון מיוחד של אמא שלה וכשאני שומעת דברים כאלה, ישר אני מתעוררת, כי אין כמו מתכונים של אמא מפעם.
ישר קבעתי שאני באה אליה כדי שתכין לנו את הכיסונים ונוכל לראות בדיוק איך היא מכינה, רצה הגורל ובזמן ההכנה סיפרה לי שרה, שהמתכון לורניקס זה מסבתא שלה שבמקרה יום למחרת היה יום האזכרה שלה.
הנה סרטון איך מכינים את הכיסונים ורניקס.
בואו תראו איך הכנתי באינסטגרם שלי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
בשביל להכין את הורניקס, שרה התחילה עם בישול תפוחי אדמה במים.
חלק ישמש לפירה וחלק ישמשו כתוספת לתערובת להכין את הבצק.
בנוסף, משתמשים במי הבישול של תפוחי האדמה גם לבצק. מש מתכון טעים של פעם!
מכינים בצק רך ונעים.
לא צריך לשמור במקרר ולא כלום, ישר מתחילים לעבוד.
מרדדים את הבצק דק-דק,
בסרטון תוכלו לראות את התהליך כולו.
אחרי שמרדדים את הבצק
קורצים עיגולים מהבצק.
את שאריות הבצק אוספים, בסוף נכין סיבוב נוסף של ורניקס.

מדי פעם טובלים את האצבעות בקמח
וסוגרים היטב את הבצק מכל הצדדים.

מקפיאים את הורניקס -כיסונים.
כשהם קפואים, מעבירים לשקית ניילון
וכל פעם מוציאים כמה שרוצים.

מחפשים מתכונים לשבועות?
מתכונים לשבועות
רוצים להכין ורניקס או כיסונים בקלות? בבקשה
בואו תראו כמה קל להכין – לוחצים כאן
מגישים עם בצל מטוגן ונהנים מיליונים!
אפשר להוסיף כמובן לכל מרק שאתם אוהבים,

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו כאן70 – מתכונים לווטצאפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
כיסונים ורניקס ממולאים תפוחי אדמה

כיסונים ורניקס ממולאים תפוחי אדמה
סוויט דוליIngredients
- 5 תפוחי אדמה
- 500 גרם קמח
- 1 ביצה
- 1 וחצי כוסות מים שבושלו תפוחי האדמה
- 1 בצל
- 4 כפות שמן
- כפית מלח
- מעט פלפל שחור
Instructions
- מבשלים את כל תפוחי האדמה במים
- בינתיים, יוצקים שמן למחבת ומטגנים את הבצל
- אחרי שתפוחי האדמה רכים, מוציאים כוס וחצי מים מהתפוחי אדמה, מקררים ושומרים
- מסננים את תפוחי האדמה מהמים, מוסיפים מלח ומערבבים לפירה חלק ורך
- מוציאים 1 כוס פירה, בהם נשתמש להכנת הבצק
- אחרי שהוצאנו את הכמות הרצויה
- מוסיפים את הבצל המטוגן עם השמן ומערבבים לפירה, מוסיפים מלח ופלפל שחור, זו תהייה המלית.
- הפירה חייב להיות קר לפני העבודה.
- בקערה שמים 1 כוס מפירה תפוחי האדמה, ביצה, קמח, קצת מלח את המים ומערבבים לבצק אחיד
- מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק כחמש דקות לפחות עד שהבצק אחיד ורך
- אם הוא דביק תוסיפו מעט קמח
- כשהבצק רך, מחלקים את הבצק לכדורים.
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים כדור אחד מהבצק לעיגול רחב
- עם כוס קורצים עיגולים,
- את שאריות הבצק מרימים, אוספים לבצק אחיד בסוף נשתמש בכל השאריות לעוד כיסונים
- ממלאים את עיגולי הבצק בכפית מהמלית
- כל מלית סוגרים לשניים ומהדקים עם הקמח היטב
- מעבירים למשטח ישר
- ככה מכינים את כל הכיסונים. התבנית עליה מונחים הכיסונים תעבור להקפאה
- אחרי שהכיסונים קפאו, ניתן להעביר לשקית ניילון
- כל פעם שרוצים, מוציאים מהכמות שאנו מעוניינים בה.
- להכנת הכיסונים - מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח
- כשהמים רותחים מעבירים לסיר את הכיסונים ומבשלים כחמש עד שבע דקות
- עד שהכיסונים צפים ונותנים להם דקה או שניים נוספים
- מוציאים, מסננים מהמים, מניחים בצלחת
- מגישים עם בצל מטוגן או בתוך מרק - ונהנים מיליונים!
