בורקס גבינה משגעים מבצק עלים הם הבורקס הכי יפים שתכינו!
כדי שתראו איך בדיוק הכנתי את הצורה היפה הכנתי לכם סרטון שלב אחרי שלב עם הדרכה מדוייקת.
בואו תראו את הסרטון
באינסטגרם שלי תוכלו לראות את דרך ההכנה
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
את הבורקס שלי הכנתי עם הבצק עלים של שימרית שהוא תמיד במקרר וקל לעבוד איתו. הנה כמה הנחיות כדי שהבורקס שלכם יצאו מושלמים.
חשוב שהמלית לא תהייה דלילה כדי שהמלית לא תנזל מהבורקס.
אני השתמשתי בגבינה מלוחה שהיתה די יבשה ולכן כמות הגבינה התאימה לי, תוסיפו כף אחת של גבינה ותערבבו ותשימו לב שהמלית לא תהייה נוזלית מדי.
לפני שאתם מוסיפים את הביצה, תטרפו אותה היטב,
תוציאו שתי כפות ותשימו בצד, אחרי זה נשתמש בזה למרוח על הבצק.
תראו כמה שהם יפים!
מחלקים את הבצק לשמונה חלקים
ומכל ריבוע נכין את הבורקס
כל ריבוע מחלקים לארבעה חלקים
לא חותכים עד הסוף
בפינה הימנית למעלה תשימו כפית מהמלית
ותכסו עם הפינה הנגדית
את הבצק שנותר חותכים לפסים
ואיתם עוטפים את הבצק בשיטת השתי וערב
כאמור את השאריות לחתוך עם סכין
ולהדק היטב.
תסתכלו בסרטון תוכלו לראות בדיוק כמה קל להכין את הבורקס.
תראו כמה הם יפים ואיך הם נאפו נהדר!
מתכונים נוספים לבורקס כאן
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
ערוץ היוטיוב שלי עם מלא סרטי אוכל מחכה לכם.
כדי שתוכלו לראות את כל הסרטונים. בבקשה –
ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ כל יום זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו56 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
הבורקס הכי יפים שתכינו. בוודאות!
כל כך התלהבתי מהכנת הבצק,
שהכנתי כמות כפולה ומודה – הכל חוסל!!
בורקס גבינה משגעים מבצק עלים
![]()
המתכון בשיתוף שימרית
בורקס גבינה משגעים מבצק עלים
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה בצק עלים שימרית
- 100 גרם גבינה מלוחה
- 2 כפות גבינה לבנה 5%
- 1 ביצה
לציפוי
Instructions
- מערבבים בקערית גבינה מלוחה עם הגבינה הלבנה.
- את הביצה תערבבו בנפרד ותוציאו ממנה שתי כפות אותם נמרח אחרכך על הבצק
- את הביצה יש לערבב עם מלית הגבינה למלית אחידה.
- מוציאים את הבצק מהעטיפה ומרדדים את הבצק
- חותכים את הבצק לשמונה יחידות
- כל ריבוע נוריד מנייר האפייה נעביר למשטח העבודה ונרדד
- מחלקים כל ריבוע לארבעה חלקים בלי לחתוך באמצע
- בפינה הימנית למעלה תשימו כפית מהמלית
- עם הפינה הנגדית תכסו את הבצק ותהדקו היטב
- בבצק שנותר מהצדדים, חורצים חמישה פסים בכל צד
- עוטפים את הבצק בשיטת שתי וערב בדיוק כמו בסרטון
- בסוף חותכים את שאריות הבצק ומעבירים לתבנית אפייה
- ככה מכינים את כל הבורקס
- חשוב שהמלית לא תהיה דלילה מדי וחשוב להדק את הבצק מסביב היטב
- על נייר אפייה מניחים את הבורקס
- מורחים עליהם ביצה טרופה
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הבורקס
- אופים כשלושים דקות עד שהם שחומים
- מוציאים ואפשר לאכול ישר! הם פשוט חלום!
