חביתת חצילים וגבינות על המחבת או ספוֹנגׇטוֹ בספניולית, זו פשטידה שמכינים על המחבת עם גבינות וביצים והיא כל כך טעימה!
חביתת חצילים ללא טיפת גלוטן, רק עם חצילים וגבינות.
אני זוכרת שאכלנו אותה עם פרוסת לחם שחור והרבה זמן אני כבר מתכננת להכין אותה.
הכנתי לכם סרטון של שלוש דקות שתראו בדיוק איך מכינים את הספוֹנגׇטוֹ
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
קֶרֶס ספונגטיקו? היתה נונה שואלת
שזה בתרגום – רוצה ספונגטיקו?
והיתה מגישה לנו על פרוסת לחם שחור את הפשטידה הכי טעימה
שאני זוכרת.
השבוע סיפרתי לאחותי על הספונגטו שהכנתי
והיא ביקשה שאביא לה.
אחרי הביס הראשון אמרה
"זה בול הטעם! עשית אותה מושלמת"
ואחרי שאתם תטעמו ביס
גם אתם תגידו שהיא נהדרת.
הטריק העיקרי בהכנת הספונגטו
זה לטגן אותה לאט על אש חלשה שלא תישרף
אחרי שהיא מתבשלת, הופכים אותה
וממשיכים לבשל אותה.
אני הפכתי פעמיים אפילו וקבלתי את הצבע המשגע
על השכבה העליונה.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
פלנצ'ה נהדרת של פוד אפיל
במבצע בסוויט דולי
תכינו פרוסת לחם שחור ליד,
סלט קצוץ, זיתי קלמטה
ואני אפילו טפטפתי מעט שמן זית
ואי ואי – ח ל ו ם!
לכו תסתכלו למעלה בסרטון כמה קל להכין
ותהייה לכם ארוחת ערב מושלמת!

רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
ערוץ היוטיוב שלי עם מלא סרטי אוכל מחכה לכם.
נכנסים ליוטיוב, ללינק שלמטה,
נרשמים כדי שתוכלו לראות את כל הסרטונים.
בבקשה –
ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ כל יום זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו22 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
לכל מי שישאל אם אפשר לאפות
אז התשובה היא כן
אבל אין כמו לקבל את הטעם האלוהי
של הספונגטו וזה רק על המחבת.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
חביתת חצילים וגבינות על המחבת
![]()
חביתת חצילים וגבינות על המחבת
סוויט דוליIngredients
- 1 כוס חצילים על האש מעוכים
- 100 גרם גבינה מלוחה
- רבע כוס גבינה לבנה 5%
- 1 ביצה
- 5 כפות שמן
Instructions
- משתמשים בחצילים קלויים על האש
- מועכים את החצילים ומערבבים עם הגבינות והביצה
- משמנים מחבת ויוצקים פנימה את החביתה
- מבשלים על אש קטנה עד בינונית כעשרים דקות
- בודקים אם הדפנות נפרדות מהמחבת ואם כן זה הזמן להעביר את החביתה
- מורידים מהאש, מכסים עם צלחת והופכים את החביתה
- מחליקים את החביתה בחזרה לתבנית
- מבשלים עוד עשר דקות נוספות לפחות
- אם החביתה שלנו עדיין לבנה מטגנים אותה עד שתקבל גוון שחום
- מגישים עם פרוסת לחם שחור ונהנים מכל ביס!
