דלעת ערמונים במילוי עדשים וחצילים הכנתי לנציגים הטבעוניים/הצמחוניים אצלנו במשפחה, לשולחן החג.
מסתבר שהמון אנשים אוהבים את דלעת הערמונים. אפשר לאפות אותה כמו שהיא בתנור וכבר הכנתי בעבר עם מילוי של בשר, אבל הפעם החלטתי שאני הולכת על הגירסה הצמחונית.
בטוח גם אצלכם יש את אנשי הללא גלוטן, הצמחונים, הטבעוניים, ולנו אסור לקפח אף אחד בארוחה, אז לכבודם הכנתי את המנה הנהדרת הזו.
הטעם של דלעת הערמונים מאד מיוחד ועם העדשים והחצילים כל ביס הוא חגיגה בפה.
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
המנה מורכבת מכמה שלבים,
ראשית יש להכין את החצילים אותם אפיתי בתנור.
בינתיים מבשלים את תערובת העדשים והקינואה
ובסוף מערבבים עם קוביות החצילים.
חוצים את הדלעת לחצי ועם כפית מרוקנים את הגרעינים
מורחים את הדלעות בשמן, חשוב למרוח עם שמן זה יוסיף המון טעם
ממלאים בתערובת הטעימה ולתנור

לאור בקשתכם, נפתחה קבוצת ווטצאפ מיוחדת לדילים ומבצעי מכירות בלעדיים.
רוצים להצטרף? לוחצים כאן – סוויט של מוצרים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן42 – מתכונים לווטצ'אפ
מגישים לשולחן ויש לנו מנה צמחונית / טבעונית נהדרת, טעימה וחגיגית לארוחה

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
“הסט הלבן” סט 3 תבניות אמייל עגולות במחיר מבצע
3 תבניות אמייל יפהפיות ואלגנטיות בשלושה גדלים
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
נרשמים לערוץ על ידי לחיצה על הפעמון האדום
כדי שתוכלו לראות את כל הסרטונים. בבקשה –
ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
את התמונות המדהימות צילמה בכשרון רב – גילי
דלעת ערמונים במילוי עדשים וחצילים
דלעת ערמונים במילוי עדשים וחצילים
סוויט דוליIngredients
- 6 חצאי דלעת ערמונים
- 5 כפות שמן
- 1 בצל
- 1 כוס עדשים שחורות
- 1 כוס קינואה
- 1 חציל
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית ראס אל חנות
- 3 כוסות מים
- 2 שיני שום כתושות
Instructions
- משמנים תבנית אפייה, קולפים את החציל, חותכים לריבועים ומכניסים לתנור
- אופים את החציל כחצי שעה בתנור עד שהקוביות משחימות
- בינתיים, שמים בסיר את הקינואה האדומה, מכסים אותה במים ומבשלים כרבע שעה-עשרים דקות עד שהיא מתרככת
- כשהמים מתאדים, עם מזלג מערבבים את הקינואה, מכבים את האש.
- בינתיים, יוצקים שמן לסיר אחר, קוצצים את הבצלים ומאדים אותו היטב
- שוטפים את העדשים השחורות היטב, מסננים את המים ומוסיפים לבצל שהשחים מעט
- מטגנים הכל ביחד, מוסיפים מלח, פלפל שחור ו-2 כוסות מים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים את העדשים כחצי שעה או עד שהמים מתאדים
- כשהעדשים מוכנות וגם הקינואה, מעבירים את הקינואה לסיר עם העדשים
- מוסיפים את קוביות החצילים, מוסיפים שום כתוש,ראס אל חנות ומערבבים הכל ביחד
- חותכים את דלעת הערמונים לחצי ומנקים מהגרעינים, מעבירים לתבנית אפייה
- משמנים את הדלעות וממלאים מהתערובת לדלעות
- יוצקים מעט שמן זית על המילוי ומכניסים לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות
- אופים כחמישים דקות, מוציאים ומגישים. מנה נפלאה וטעימה.