קובה מטוגן ממולא בשר טחון, כזה עוד לא אכלתם.
יש לי חברה ממוצא עירקי שהיא מגלגלת קובות כמו שאני מגלגלת בורקס. כל אחת עם העדה שנולדה בה וההתמחות שלה.
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
את שריקה חברתי מבית הלל הכרתי עוד כשהיינו בניגריה. הווי מיוחד יש ליוצאי ניגריה. בשעות הערב היינו עושות צעדות בקומפאונד, יושבות על ספסל ומדברות את נפשנו לדעת. גם נסענו לטיולים ברחבי העולם, חברות מיוחדות.
בשביל להכין לכם קובה מטוגן כמו ששריקה מכינה נסעתי לבית הלל ושרה הדגימה לי איך מכינים קובה, הבעיה היחידה שמשהו קרה לסרטים מבית הלל לחיפה וחלקם פשוט לא עובדים.
אבל זה לא ימנע בעדי מללמד אתכם שלב אחרי שלב איך שרה מכינה קובה מטוגן מיוחד במינו.
שרה משרה בורגול במים, מייבשת אותו ואחרי זה טוחנת אותו עם בשר ובצל במעבד מזון
תוספת הבשר לבורגול יוצרת מעטפה פריכה אחרי הטיגון של הקובה

אחרי שטוחנים הכל ביחד מתבלים במלח
שרה הכינה שתי קערות
בקערה השניה הכינה גירסה צמחונית בלי הבשר

הבצק יוצא רך ומאד נוח לעבודה
כמובן שגם אני ניסיתי
משטחים כדור בצק על היד
ממלאים בתערובת בשר ומגלגלים לקובה

הנה דוגמה לגירסה צמחונית
במקום בשר שרה הכינה עם פירה תפוחי אדמה

פנטסטי!
הקובה פריך במיוחד עם תוספת הבשר
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן78 – מתכונים לווטצ'אפ

רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
נרשמים לערוץ על ידי לחיצה על הפעמון האדום
כדי שתוכלו לראות את כל הסרטונים. בבקשה –
ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
קובה מטוגן ממולא בשר טחון
קובה מטוגן ממולא בשר טחון
סוויט דוליIngredients
- 1 ק"ג בורגול בינוני
- חצי ק"ג בשר טחון
- 4 בצלים
- 1 כף מלח
למילוי
- 1 ק"ג בשר טחון
- 2 בצל
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית בהרט
- 100 גרם צנוברים
Instructions
- משרים בלילה קילו בורגול בינוני בהרבה מים עד שהוא תופח, אפשר להשרות גם 3-4 שעות
- למחרת מסננים וסוחטים את המים מהבורגול
- מעבירים למעבד מזון בורגול, בשר טחון ובצל וטוחנים
- טוחנים את הכל בפעמיים שלוש
- מערבבים את הכל לעיסה אחידה ושמים בקערה
- מוסיפים מלח לתערובת ומערבבים לשים היטב את העיסה
- שמים את התערובת בצד ומכינים את הבשר
- מטגנים בצל בסיר כשהבצל שחום מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו בזמן הטיגון
- מוסיפים מלח, פלפל שחור ובהרט, צנוברים ומערבבים ומבשלים הכל ביחד
- מורידים מהאש ומקררים את הבשר
- לוקחים כדור מתערובת הבורגול ומשטחים על היד
- שמים בתוך הכדור בשר טחון וסוגרים את כדור הבצק
- מגלגלים אותו בידיים עד לקבלת צורת קובה כמו שאנחנו מכירים
- מסדרים את כל הקובה על צלחת
- בשלב הזה ניתן להקפיא את הקובה ואחרי ההקפאה להעביר לשקיות ניילון לפריזר
- כל פעם שרוצים קובה, מוציאים ומטגנים
- ממלאים סיר עם שמן וכשהשמן רותח, מעבירים את הקובה לטיגון
- מטגנים מכל הצדדים, אחרי הטיגון מעבירים לנייר סופג
- הקובה שלכם יהיה קריספי וטעים. בתיאבון!
