עוגת קרם שניט מיוחדת במינה היא עוגה מופלאה שבטוח עוד לא הכנתם.
כולם משתגעים על עוגת קרם שניט, עוגה בטעם של פעם, אבל הפעם לקחתי את המתכון ואיך אומרים ב"זמר במסכה"? עירבבתי אותו ועשיתי לכם עוגת קרם שניט מיוחדת במינה! כזאת עוד לא הכנתם!
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
עזבו אותי מאלף העלים, עזבו אותי משכבות סתם, בואו תראו איך החבאתי את הבצק בתוך הקרם.אחרי שמכינים את העוגה מפזרים מסביב שבבי בצק עלים מה שיוצר קריספיות משגעת בכל ביס.
הכנתי לכם סרטון שלב אחרי שלב איך הכנתי את העוגה.
את העוגה הכנתי עם הבצק עלים של שימרית
שתמיד נמצא במקרר שלי ואפשר לעבוד איתו מיידית
כי הוא מצונן ולא צריך לחכות שיפשיר
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו68 כאן- מתכונים לווטצא'פ
מכינים פסים מבצק עלים ואופים אותם זמן קצר
ברגע שמשחימים מעט תוציאו אותם
קרה לי שהשארתי נגלה אחת במתנור והם השחימו
אחרי חמש דקות תבדקו!

התכווצו המקלות שלנו והם פריכים ונהדרים

מכינים קרם פטיסייר, מקררים אותו שיהיה יציב
מצפים תבנית בניילון נצמד ומתחילים את תהליך השכבות
מעבירים שכבת קרם
ממלאים שכבת בצק ומכסים בבצק
ככה מכינים את כל העוגה מצפים בניילון נצמד
ומעבירים למקפיא.

הופכים את העוגה
מחליקים את הקרם ומצפים בקרם נוסף

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מקשטים בעוד קצת קרם
ומפזרים מסביב עוד קצת קריספיות
שיהיה עוד יותר טעים.
סט קופסאות מפלסטיק שניתן לפתוח ביד אחד
הגיע לסוויט!
עוד מתכונים לעוגות תמצאו כאן
מתכונים לעוגות
כשחותכים את העוגה רואים את
המקלות מבצבצים להם
וכל ביס הוא פצצה!
עוגת קרם שניט מיוחדת במינה
עוגת קרם שניט מיוחדת במינה
סוויט דוליIngredients
- 1 בצק עלים של שימרית
לקרם
- 4 כוסות חלב
- חצי כוס קורנפלור
- 5 חלמונים
- חצי כוס סוכר
- 2 סוכר וניל
- 100 גרם חמאה
Instructions
- מוציאים את הבצק מהמקרר, פותחים ומרדדים לבצק דק
- פורסים את הבצק לפסים ארוכים ודקים
- מעבירים לתבנית אפייה ואופים את המקלות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
- אופים את המקלות כעשר דקות אפילו פחות, ברגע שמשחימים להוציא
- אל תגידו שלא הזהרתי שלא ישרפו לכם
- מוציאים את המקלות ושומרים בקופסה סגורה.
- מכינים את הקרם פטיסייר/קרם שניט
- בקערת מיקסר שמים את החלמונים עם הסוכר וסוכר וניל ומקציפים לקצף לבן ואוורירי ומניחים בצד.
- שלוש כוסות מהחלב שמים בסיר ומחממים את החלב על האש
- כוס אחת מערבבים עם הקורנפלור עד שהקורנפלור נמס
- אחרי שהקצף של החלמונים בהיר, מוסיפים את החלב עם הקורנפלור לאט למיקסר
- בוס אחת מהסיר שעל האש מעבירים לקערת המיקסר ומערבבים באיטיות,
- מעבירים את קערת המיקסר ליד הסיר ולאט לאט מעבירים את כל הבלילה לסיר עם החלב
- מערבבים כל הזמן
- אחרי שהעברנו את כל החלב מערבבים עוד מספר דקות עד שהעיסה ממש מסמיכה
- מוסיפים את החמאה ומערבבים הכל ביחד
- כשהחמאה נמסה ויש לנו בלילה אחידה מעבירים את הקערה למקרר לקירור לכמה שעות, הקרם יתייצב
- מתחילים בהרכת העוגה
- מצפים תבנית בניילון נצמד זה יעזור לנו לשלוף את העוגה
- מניחים שכבת קרם על התחתית ומוסיפים פסים של הבצק על הקרם
- על הפסים מניחים עוד שכבת קרם וככה מכינים את כל העוגה
- קרם, מקלות ועוד קרם עד שהתבנית מלאה בקרם
- תשאירו כוס מהקרם לקישוט סופי של העוגה
- אחרי שהתבנית מלאה תכסו בניילון נצמד ולמקפיא לשעתיים
- מוציאים מהמקפיא, הופכים את העוגה ומורידים את הניילון הנצמד
- עם מרית מחליקים את הקרם מלמעלה ומזליפים קישוטי קרם נוספים עם הקרם שנשאר
- מפצחים את שאריות המקלות שנשארו לנו מסביב מגישים ונהנים מכל ביס!
- את העוגה אחרי ההקפאה אפשר לשמור בקירור רגיל.
